hiken met drie kleine kinderen te doen?


Mijn man en ik zijn enthousiaste hikers en hebben dit samen graag gedaan. we zijn verhuisd naar zweden (härjedalen werkelijk een mekka voor het hiken) en zitten nu midden tussen de bergen. van hiken is het sinds onze ko st hela niet veel gekomen o danks alle mogelijkheden vanwege de komst van niet een, maar drie kinderen. De oudste is zes, middelste vijf bijna zes en jongste is anderhalf. we zijn nu de mogelijkheden aan het onderzoeken om te hiken hier inde buurt in de zomer. Maar heo regel je dit praktisch? de jongste zal nog in een draagrugzak moeten en dus kan die volwassene maat beperkt met extra bagage meedragen. de andere kan 15 kilo meedragen, maar dat is dan inclusief twee tenten en vijf slaapzakken! is dat uberhaupt haalbaar? ik bedoel de oudste twee kunnen hoogstens een tas met eigen spulletjes dragen, maar de rest ligt bij ons. wij hebben van onzelf alles onwijs lichtgewicht maar met vier weken hiken zaten we met twee personen toch op 20 kilo. nu zijn we met zijn vijven, vraag me af of ik me dan niet teveel hooi op de vork neem?

mensen met een oplossing waar ik nog niet aan gedacht heb of is het gewoon niet willen camperen maar in stf stations verblijven? of daguitstapjes maken vanaf een stf station?

iemand tips of ideeen???

mvh, maaike
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Er zijn twee routes:

1. Standplaatskamperen en vanuit je standplaats wandeltochten maken. Evt. Ook een mountainbike oid meenemen. Dan kan je mbv auto en fiets wandeltochten maken van A-B-C-D etc. Na iedere dag haal je met de fiets de auto op. De fiets zet je uiteraard eerst klaar op het beoogde eindpunt.

2e optie. Iets van een kar meeslepen. Wij hebben jaren met een Rambler Explorer bolderkar gelopen. Erg veelzijdig qua mogelijkheden. Trektochten van 10 tot 14 dagen met al het benodigd droogvoer etc. is te doen. Je wil echter geen alpien terrein.... Nu lopen we met een Radical Design Wheelie. Die kan je ook aan een rugzak of kinderdrager koppelen. Je kan er ook 2 meenemen. Iedere volwassene 1 kar.

Verder 2 tenten? Ja dat kan maar 1 tent van onder de 3 kg kan ook.... Kijk maar eens voor de gein bij bijvoorbeeld Seekoutside.com

Getypt met veegtelefoon
 
wandelen met 3 kinderen

check out groundtruthtrekking.org.

deden het met baby van 9 maanden en zoon van 2.

blogs en boeken...
 
Mag ik een gekke maar leuke suggestie doen? Vooral als je bij het huis een tuin met een stalletje hebt: een ezeltje!! Kan spullen dragen, je kan kinderzitje monteren voor als ze moe worden, geeft veel liefde en gezelligheid. In jullie situatie zou ik dit zeker overwegen. En nog iets...de kids zullen het geweldig vinden denk ik! Succes!
 
Idd een ezel of muildier is zeker ook een optie. Maar Idd dat vergt wel wat meer organisatie...

Getypt met veegtelefoon
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan