merino sokken


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Heeft hier iemand al merino sokken gedragen? Ik ben een beetje bang dat ze gaan lubberen als je ze een aantal uur draagt, maar als er nou iemand opstaat die roept dat de zijne/hare dat niet doen, dan durf ik wel een paar te kopen om eens uit te vinden of het wat is.

Zolang er maar niet gelubberd wordt en de sokken dus gaan plooien onder de voetzool...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Anna,
ik heb goede ervaringen met sokken van Woolpower uit Ostersund(voorheen Ulfrotté). Die gebruik ik als hardloopsok bij erg lage temperaturen. Dat is dan de dunne 200. Voor hiken zou je ook de dikkere 400 kunnen nemen. Er is zelfs een 600, speciaal voor jagers. De verkrijgbaarheid in Duitsland is goed, maar de Nederlandse importeur is niet erg aktief. Maar er zijn natuurlijk de nieuwe modellen van Icebreaker, mogelijk ook wel iets van Smartwool. De vormvastheid van Woolpower is goed, geen gelubber maar ik neem ze ook expres aan de krappe kant bij keuze tussen verschillende maten. Het verschil met andere sokken is: heerlijk warm en geen gestink achteraf, je kunt ze dus vaker gebruiken en hoeft niet voortdurend te wassen!
Groeten,
Boelo
 
>er zijn natuurlijk de nieuwe modellen van Icebreaker,

Dat vond ik in mijn mailboxje idd, vandaar mijn vraag. :-)
 
Hallo Anna!
Van die nieuwe Icebreaker sokken weet ik natuurlijk ook nog niets. Wel is hun ondergoed behoorlijk vormvast in was en dragen. De sokken moeten wel meteen goed aangesloten zitten. Zo heb ik zelf(het is maar een voorbeeld) voetmaat 44,5-45 maat city-schoenen 45, maat hiking en running-schoenen 46 of meer(hangt van merk af) en maat sokken 44.
Wanneer je domweg op de aanduiding van de fabrikanten af zou gaan, loop je al snel met te grote sokken in te kleine schoenen!
Groeten,
Boelo
 
Ik draag al jaren, dag in dag uit Smartwool sokken, in verschillende varianten.

Geen enkel probleem met lubberen, hooguit dat de sokken na een jaar intesief gebruik dunner worden. Maar da's een algemeen nadeel van wol (minder sterk dan polyester).

Groeten,
Joris
 
>Ik draag al jaren, dag in dag uit Smartwool sokken, in
>verschillende varianten.
>
>Geen enkel probleem met lubberen, hooguit dat de sokken na een
>jaar intesief gebruik dunner worden. Maar da's een algemeen
>nadeel van wol (minder sterk dan polyester).

Hetzelfde geldt voor mij en ik heb dezelfde goede ervaring met smartwool sokken.

De merinowollen wandelsokken van de Hema zijn trouwens ook prima sokken, deze gaan echter wel iets minder lang mee in vergelijking met de smartwool sokken, maar de prijs is dan ook beduidend lager.
 
Ook veel wol (maar uit m'n hoofd geen merino-) heeft de Trekker van Bridgedale. Die is mijn favoriet, ook voor dagelijks gebruik. Lekker dik, goed vormvast, en (let op...) gaat bij mij zo'n 5 jaar mee! Bij dagelijks gebruik bedoel ik dan, dus ze worden behoorlijk intensief gebruikt.

De prijs is ook beduidend vriendelijker dan bijv. Smartwool (€ 12,50 om € 20,-), en dat terwijl de Bridgedales NIET binnen een jaar zo dun zijn dat ze onbruikbaar worden. Ook na 5 jaar niet trouwens.

Ook redelijk duurzaam, aangenaam en niet te gek duur zijn die van Thorlo, ook varianten met veel wol.

Met veel wol maar relatief snel lubberend (niet gedurende de dag, maar wel na een jaartje gebruik) zijn de Falke's (TK 1 is een beetje dik, de TK 4 al heel dik). Zonde voor dat geld.

Ik zag ook van Patagonia dikkere sokken in de winkel, maar die heb ik nog niet gebruikt.

Sokken blijven persoonlijk, maar 20 euro voor een paar sokken die binnen 1 jaar zo dun zijn dat je er doorheen kunt kijken (Smartwool), vind ik zelf een beetje zonde als er ook van 12,50 euro zijn die vrijwel net zo lekker zitten en wél 5 jaar goed blijven (Bridgedale Trekker). Maar dat ben ik dan.
 
>Van die nieuwe Icebreaker sokken weet ik natuurlijk ook nog
>niets. Wel is hun ondergoed behoorlijk vormvast in was en
>dragen.

En dáár heb ik dus een probleempje mee, want dat is voor mij dus niet zo. Tenminste, niet wat de dames slip (nouja, tent) betreft. In de was idd vormvast, maar na een dagje dragen is de slip al aan het flubberen, wat ik by-zon-der jammer vind. Legging en tank en truitje en trui etc allemaal wel io.
 
>Ook veel wol (maar uit m'n hoofd geen merino-) heeft de
>Trekker van Bridgedale.

Ik zal er eens een keertje vijf minuten mee om mijn hand lopen voordat ik em misschien koop. Ik reageer zo onwijs vervelend op wol. Niet op merino gelukkig.

>Smartwool

Vaker gehoord en ook hier genoemd. Zelf testen geeft natuurlijk toch het enige zuivere resultaat, maar ik vind het een boel geld om weg te moeten leggen als het niet lang goed draagt.

>Met veel wol maar relatief snel lubberend (niet gedurende de
>dag, maar wel na een jaartje gebruik) zijn de Falke's (TK 1 is
>een beetje dik, de TK 4 al heel dik). Zonde voor dat geld.

Ik heb Falke running socks waar ik binnen het jaar steevast doorheen ga. :-(
 
Hallo Anna!
Als een kledingstuk bij normaal gebruik helemaal niet voldoet, wordt het toch tijd voor de garantie/reclameren.
Groeten,
Boelo
 
>Als een kledingstuk bij normaal gebruik helemaal niet voldoet,
>wordt het toch tijd voor de garantie/reclameren.

Je meent toch niet, dat ik met een onderbroek terug ga zeker?!? Bij sokken trek ik de grens hoor.
 
Tuuurlijk wel...
Gewoon een paar dagen dragen en dan, ongewassen natuurlijk, op de balie gooien en roepen: "Waar-de-loos!"

Sorry, maar ik zie dat soort dingen helemaal voor me... :7

Duncan.
 
>Tuuurlijk wel...
>Gewoon een paar dagen dragen en dan, ongewassen natuurlijk, op
>de balie gooien en roepen: "Waar-de-loos!"
>
>Sorry, maar ik zie dat soort dingen helemaal voor me... :7
>
>Duncan.

Ik zie het niet alleen voor me, het gebeurt echt. En ik spreek hierbij uit ervaring. Werkelijk waar, mensen presteren het om schoenen met poep eronder in te leveren om te verzolen. Nu vraag ik je...

Groeten,
Joris
 
>Ik zie het niet alleen voor me, het gebeurt echt. En ik spreek
>hierbij uit ervaring. Werkelijk waar, mensen presteren het om
>schoenen met poep eronder in te leveren om te verzolen. Nu
>vraag ik je...
>
>Groeten,
>Joris

Waarom zou je moeilijk gaan doen om de poep er onder weg te halen als er toch nieuwe zolen onder komen?:+

@Anna, ik ben ook helemaal fan van de Bridgedale sokken. Die sokken kun je echt mishandelen en ze vervormen nog niet en zoals al werd gezegd de prijs is ook nog leuk. Enja er zit wol in maar ik heb er zelf geen last van terwijl ik een aardig teer huidje heb:-)
 
Ik heb ervaring met de sokken van Hema, Falke en Smartwool en ben over de laatste twee qua kwaliteit en duurzaamheid erg te spreken. De laatste tijd met name over Smartwool. Ze lubberen niet, stinken niet en blijven dik en vormvast.

Groeten
 
>@Anna, ik ben ook helemaal fan van de Bridgedale sokken. Die
>sokken kun je echt mishandelen en ze vervormen nog niet en
>zoals al werd gezegd de prijs is ook nog leuk. Enja er zit wol
>in maar ik heb er zelf geen last van terwijl ik een aardig
>teer huidje heb:-)

Hier nog een bridgedale-fan. Ik gebruik echter wel ondersokjes onder de redelijk grofgebreide wollen wandelsokken. Dat voelt iets prettiger aan de huid. Ik heb ooit 3 paar wandelsokken gehad en intensief gebruikt. Na 10 jaar was de rek eruit. De sok was nog niet versleten. Heb inmiddels al zo'n 4 jaar 2 paar nieuwe waarvan nog niet te zien is dat ze gebruikt zijn en dat zijn ze wel.

Linda
 
>En dáár heb ik dus een probleempje mee, want dat is voor mij
>dus niet zo. Tenminste, niet wat de dames slip (nouja, tent)
>betreft. In de was idd vormvast, maar na een dagje dragen is
>de slip al aan het flubberen, wat ik by-zon-der jammer vind.
>Legging en tank en truitje en trui etc allemaal wel io.

Ik ken het probleem. ;( Heb ook 2 van die ondingen die ik nooit meer gebruik. Misschien hoor je ze een paar maten te klein te kopen?

Ik heb trouwens de afgelopen 10 jaar teveel wollen truitjes verpest in de wasmachine en vooral de droger. Mijn laatste 2 truitjes was ik daarom altijd voorzichtig met de hand en doe ze niet in de droger. Dan blijven ze in elk geval mooi.

Linda
 
Hoi Anna,

Ik sluit me aan bij de Bridgedale-fans!
In de praktijk liep ik dag in dag uit op sokken en ze zijn werkelijk niet stuk te krijgen. Ik heb 5 paar Bridgedale's, de dikke variant en die heb ik nu toch al zeker 4 jaar. Ze gaan dus wekelijks in de was en lubberen niet, zijn nog heerlijk zacht, zijn niet kleiner geworden en dunne plekken heb ik nog niet kunnen ontdekken....

Smartwool heb ik ook geprobeerd, maar die vindt ik persoonlijk niet fijn. De elastische band is strakker geworden in de was en de rest is gaan lubberen.
Gewoon foute sok denk ik, want manlief heeft er ook een paar en die vindt ze juist heel fijn.
Falke Walkie vind ik ook fijn, maar alleen als ze net nieuw zijn, na een poos intensief dragen worden ze snel hard en... gaan ze lubberen aan de bovenrand.
Falke TK1 is dan wel beter qua lubberen. Voor dagelijks in de was prima, maar uh.... als je ze meerdere dagen aanhebt, dan voelen ze toch eerder vies aan de binnenkant.

Succes met je keuze!
Petra
 
>Ik ken het probleem. ;( Heb ook 2 van die ondingen die ik
>nooit meer gebruik. Misschien hoor je ze een paar maten te
>klein te kopen?

Okeej, dan ligt het niet aan het betreffende broekje, maar gewoon aan de (dames?)broekjes van Icebreaker. *Concludeerde Anna misschien wat voorbarig* Maar nu schaf ik me dus ook geen tweede meer aan met deze wetenschap.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>Hier nog een bridgedale-fan.

Dan ga ik toch eens een paar kopen en kijken hoe die me bevallen. Ik ben tot nog toe blij met mijn Falke, op het geurtje na. Daarom dacht ik iets gevonden te hebben in Icebreaker.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan