Home » Thema-artikelen » Apps die je hiking ervaring verrijken

Apps die je hiking ervaring verrijken

Elke hike brengt een andere ervaring. De ene keer kom je vermoeid thuis, de andere keer zit je vol energie en nieuwe plannen. Zo'n dag wordt beïnvloed door het weer, je omgeving, het gezelschap en je eigen mentale staat. En ook je telefoon kan hier een rol in spelen. Deze apps verrijken je hike allemaal op hun eigen manier, maar vergeet vooral niet te genieten!

Spotify

Veel hikers genieten volop van de stilte van de natuur. De zachte geluiden van kabbelende beekjes, de wind die langs je oren waait en het tjirpen van allerlei vogels. Anderen komen tot rust met goede achtergrondmuziek. Spotify Premium biedt jou de mogelijkheid om een eigen afspeellijst offline beschikbaar te maken. Dan kun je ook van je favoriete muziek genieten wanneer je even geen verbinding hebt met internet. Daarnaast staat deze app vol afspeellijsten met een thema. Zoek op een term als 'outdoor' en laat je verrassen door nieuwe muziek!

Natuur Routes

De app van Natuurmonumenten maakt je hike interactief. Zet de GPS aan, want als je langs bezienswaardigheden komt gaat je smartphone trillen. Je kunt dan direct informatie en foto's bekijken om alles te weten te komen over wat je nu eigenlijk ziet. Leuk details: soms krijg je dierengeluiden te horen of een verhaal van een boswachter. De app bevat ook routes die geschikt zijn voor kinderen. Als je zin hebt in een kanotocht of een fietsroute is deze app ook een aanrader.

Beleefroutes

Maak een wandeltocht een ware beleving voor het hele gezin met Beleefroutes. Denk aan routes met verhalen, quizjes en kinderroutes. Onderweg krijg je een seintje van je telefoon als er een weetje, informatie of een quizvraag beschikbaar is. Zet wel even je GPS aan, anders werkt het niet. Apps als deze werken in principe op alle smartphones. Het maakt dus niet uit of je een nieuwe Samsung Galaxy S7 bezit of nog een oude iPhone 4. Houd er wel rekening mee dat applicaties als deze veel data te verwerken hebben.

Camera+

Leg die prachtige omgeving af en toe vast met de Camera+ app. Deze applicatie geeft je de mogelijkheid om direct een filter over je foto te leggen. Maar de prachtige plekken waar je tijdens je hike komt hebben dat natuurlijk 9 van de 10 keer niet nodig. Het is zonde om continu met je telefoon te lopen, maar sommige uitzichten wil je nooit vergeten.