Home » Thema-artikelen » Buitensport MBO Opleidingen bij Helicon Opleidingen

Buitensport MBO Opleidingen bij Helicon Opleidingen

Wil jij zoveel mogelijk buiten zijn? Maak van je hobby je beroep!

Veel actieve buitensporters hebben ook een passie voor het landschap. Ben jij een actieve buitensporter die geïnteresseerd is in het landschap om zich heen en lijkt het je wat om tijdens je werk met je hobby bezig te zijn? Kijk dan eens naar de outdoor opleidingen van Helicon Opleidingen. Werken in de natuur, buitensport uitoefenen en samenwerken met mensen staan daarin centraal.

Buitensport MBO Opleidingen bij Helicon Opleidingen

We zien steeds meer mensen die hun vrije tijd graag doorbrengen in de natuur. Alleen of in groepsverband wordt er meer gemountainbiked, geklommen, gewandeld of gekanood. De mooiste manier om dit actief te beleven en te genieten van de flora en fauna op je heen is onder begeleiding van een instructeur of gids. Iemand die je precies kan vertellen wat je moet doen en waar je moet kijken om niks te missen.

Buitensport MBO Opledingen

Helicon opleidingen biedt twee MBO opleidingen aan waarin je je passie voor natuur kunt combineren met buitensport. Waarin je leert over het landschap, over soorten bomen, planten en dieren en hoe je mensen de natuur kunt laten beleven. Hoe je een natuurlijke omgeving beheert en inricht en last but not least hoe je lekker actief buiten kunt sporten.

De twee opleidingen zijn:

  • Outdoor en recreatie
  • Allround instructeur coördinator buitensport
Buitensport MBO Opleidingen bij Helicon Opleidingen

Het duidelijke verschil

In de basis lijken beide opleidingen veel op elkaar, maar ze hebben wel degelijk eigen accenten. Natuur, mens en bewegen zijn de drie hoofdthema's waarbinnen je vakken volgt. Je leert alles over buitensportactiviteiten en bewegen, maar omdat de natuur het werkterrein is, leer je ook over aanleg en onderhoud, natuurbehoud en duurzaamheid. Op het land én op het water. Het verschil zit in de basis.

Buitensport MBO Opleidingen bij Helicon Opleidingen

Outdoor en Recreatie

Bij Outdoor en recreatie wordt de natuur je werkplek. Je leert hoe je de natuur inricht zodat mensen er actief gebruik van kunnen maken (recreatie). Inrichting en onderhoud van natuurterreinen en recreatievoorzieningen vormen daarbij de basis.

Buitensport MBO Opleidingen bij Helicon Opleidingen

Allround coördinator instructeur buitensport

Bij Allround coördinator instructeur buitensport ligt de nadruk meer op het actief sporten in de natuur en groepen mensen daarin begeleiden. Maar je begeleidt niet alleen groepen in de natuur, je onderhoudt ook het terrein dat je gebruikt voor spel, sport en recreatie.

Bezoek de website voor meer informatie

Kijk jij met open blik om je heen en sta je te trappen om andere mensen te inspireren met jouw kennis over de natuur en buitensport? Bezoek dan eens de website van Helicon Opleidingen voor meer informatie.

Komende open dagen

Helicon MBO Opleidingen heeft de komende open dagen op de agenda staan:
16 Januari: Online Open dag Helicon MBO Opleidingen
23 Januari: Open dag Helicon MBO Geldermalsen
29 en 30 Januari: Open dag Helicon MBO Velp
7 februari: Open Dag Helicon MBO Helmond
Meer informatie op: https://www.helicon.nl/mbo/kennismaken/open-dagen/