Home » Thema-artikelen » Wat zijn de mooiste hikes in Frans-Polynesië?

Wat zijn de mooiste hikes in Frans-Polynesië?

De exotische eilanden van Frans-Polynesië zijn een van de laatste plaatsen die door de mensheid ontdekt is. Bovendien worden ze door veel mensen gezien als het paradijs op aarde, wat met name voor Bora Bora geldt. De hoge vulkanische eilanden van het Franse grondgebied zijn in de loop van eeuwen prachtig geërodeerd om enkele van de meest opvallende landschappen ter wereld te creëren en er is geen betere manier om hun schoonheid te ervaren dan door te hiken, wat je ook op het Hawaiiaanse eiland Maui kunt doen. In Frans-Polynesië zijn de onderstaande hikes desondanks echte aanraders.

Wat zijn de mooiste hikes in Frans-Polynesië?

Matairea Hill

Tientallen oude ceremoniële plaatsen, plaatselijk bekend als marae, werden ontdekt langs de oevers van de lagune van Hauhine en in de bergen met uitzicht op oneindig blauw. Dit is een aangename hike die wandelaars langs een gemarkeerd pad voert naar de top van Matairea Hill. Hier is een marae gevonden die naar alle waarschijnlijkheid toebehoorde aan een van de prominente oude families van het eiland. Op Matairea Hill heb je een prachtig uitzicht over de lagune en weelderige toppen van Hauhine. Voordat je de top bereikt kun je bovendien een andere marae bezoeken bij een enorme banyanboom.

Fautaua Valley

Tahiti is het grootste eiland in Frans-Polynesië en het jongste in geologische termen. Het is de thuisbasis van hoge pieken en een bergachtig binnenland dat grote hoeveelheden regen genereert die het landschap smaragdgroen houden. De Fautaua Valley is een toegankelijke wandeling die je alleen of met een gids kunt doen en begint letterlijk achterin Papeete, de hoofdstad van Frans-Polynesië en Tahiti. De wandeling door de vallei leidt uiteindelijk naar een 130 meter hoge waterval en onderweg kom je een aantal archeologische vindplaatsen tegen. Op een heldere dag kun je zelfs de top van de berg Aorai zien die oprijst tot een hoogte van 2066 meter.

Poumaka Loop

Het moeilijk bereikbare eiland Ua Pou op de noordelijke Marquesas-eilanden is een paradijs voor wandelaars. De raketachtige basalttoppen van het eiland wenken de bezoeker om naar het centrum te gaan voor een nauwkeurige inspectie. Met de hulp van een gids begin je de wandeling ergens in het dichte regenwoud tussen wilde citrusbomen en vanille. De scherpe klim begint dan naar de voet van Poumaka, een van de hoogste toppen van het eiland. Na van het uitzicht te hebben genoten, gaat het terug naar beneden via een bos van enorme pandanus.

Mount Hiro

Met een hoogte van 437 m is de berg Hiro de hoogste top van de Raivavae van het Australeiland en het beklimmen van de top is een van de beste wandelingen in Frans-Polynesië. Het is een korte maar uitdagende wandeling om de bergkam te bereiken, maar eenmaal boven worden de uitzichten niet beter dan dit. Ga voorzichtig naar de top van de berg Hiro en zorg ervoor dat je al het nodige meeneemt om comfortabel een paar uur hier door te brengen, want je wilt gewoon niet terug naar beneden als je eenmaal de top hebt bereikt.