Home » Thema-artikelen » Zorg ervoor dat je tijdens je wandeling sterk in je schoenen staat

Zorg ervoor dat je tijdens je wandeling sterk in je schoenen staat

De meerderheid van de mensen merkt niet veel verschil in energieverbruik tussen wandelen en een kilometer hardlopen; lopen duurt gewoon langer. Stel een dagelijks doel van een bepaalde afstand om te lopen en tijd jezelf om het te voltooien. Je kunt verder lopen en meer energie verbruiken naarmate je conditie stijgt. Hoewel snelwandelen meer calorieën per uur verbrandt dan langzaam wandelen, betekent dit niet dat je jezelf tot het punt van uitputting moet inspannen. Tempo jezelf zodat je in plaats daarvan nog steeds kunt praten. Door deze eenvoudige richtlijn te volgen, kun je comfortabel lopen terwijl je binnen je gewenste hartslag blijft, wat je gezondheid verbetert. Je kunt comfortabele Olfit compressiekousen dragen om blaren en scheenbeen spalken te voorkomen.

Zorg ervoor dat je tijdens je wandeling sterk in je schoenen staat

Schoeisel om te wandelen

Wandelen is een gemakkelijke oefenmethode die zowel effectief als goedkoop is voor de meeste mensen over de hele wereld. Niettemin kunnen voet- of scheenpijn, blaren en verwondingen aan de weke delen worden veroorzaakt door het verkeerde type schoen of een verkeerde manier van lopen. Zorg ervoor dat de schoenen en steunkousen die je draagt ​​zeer comfortabel zijn en zowel je hielen als je voetholten goed ondersteunen. Loop zowel langzaam als licht en zorg ervoor dat je hiel voor de rest van je voet op de grond valt. Als je op gras loopt in plaats van op beton, kun je een deel van de impact van je stappen effectiever opvangen.

Juiste techniek, houding en schoeisel

Op de juiste manier lopen met de juiste techniek, houding en schoeisel heeft veel voordelen. Het kan rugpijn en spierpijn voorkomen en de kans op blessures verkleinen en nog veel meer. Het kan ook de hoeveelheid onnodige stress en druk verminderen die op je spieren en gewrichten wordt uitgeoefend. Het is niet moeilijk om met de juiste gang en houding te lopen, maar het kan enige oefening vergen om het onder de knie te krijgen. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is om lang te lopen en altijd je hoofd omhoog te houden en ook je schouders ontspannen en naar achteren te houden en je kern samen te trekken. Praat met je huisarts of een fysiotherapeut over manieren om je looptechniek te verbeteren als je problemen ondervindt met je looppatroon of als je niet zeker weet hoe je met de juiste houding moet lopen. Dit is vooral belangrijk als je niet zeker weet hoe je met de juiste houding moet lopen.