Home » Thema-artikelen » Thuis conditie opbouwen voor het hiken

Thuis conditie opbouwen voor het hiken

Thuis sporten is de laatste tijd steeds verder in populariteit toegenomen. Vooral in een land als Nederland, waar we niet altijd verzekerd zijn van goed weer, is het wel zo fijn te weten dat je ook thuis prima aan de slag kunt met het opbouwen van conditie en het trainen van je spieren. Het grote voordeel aan thuis sporten is, is dat het laagdrempelig is en dus ook voor een beginnende sporter ontzettend toegankelijk is. Zo kun je namelijk ook zonder apparaten prima aan de slag. Toch is het, wanneer je het wat serieuzer aan wilt pakken wel verstandig om te investeren in de juiste apparatuur. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je in dit artikel.

Thuis conditie opbouwen voor het hiken

Waarom thuis?

Trainen op een loopband bijvoorbeeld die ook verstelbaar is qua helling, is dus een goede manier om te beginnen met trainen. Wel is het belangrijk dat je goed schema volgt, zodat je het rustig kunt opbouwen. Zo voorkom je dat je eventuele blessures oploopt. Maar het volgen van een schema vraagt om discipline, zoals bijvoorbeeld een paar keer per week naar de gym gaan. En juist dat is voor veel mensen net een drempel. De tijd die je kwijt bent er naartoe, omkleden, wachten tot jouw apparaat klaar is, ongemakkelijke blikken... allemaal reden die er voor pleiten om thuis te trainen als je daardoor makkelijker geneigd bent om je eigen schema te volgen.

Loopband

Wandelen is een ontzettend goede manier om te beginnen met het opbouwen van je conditie. Vooral wanneer je net begint, is het verstandig om dit stap voor stap op te bouwen. Op deze manier laat je je lichaam wennen aan de intensiteit en kun je middels de verschillende trainingsprogramma's je conditie steeds verder opbouwen. Het grote voordeel aan een loopband, is dat wanneer je kiest voor een wat uitgebreider model, je een programma kunt volgen die precies is afgestemd op jouw lichaam. Door het continu blijven monitoren van je hartslag, past het apparaat de snelheid aan naarmate je hartslag te hoog wordt. Wel is het verstandig om verschillende loopbanden met elkaar te vergelijken. Online vergelijk is tegenwoordig namelijk heel eenvoudig te doen. Je vergelijk immers ook eerst verschillende energieleveranciers en gaat dan pas een energiecontract afsluiten voor één, twee of drie jaar.

Roeiapparaat

Wil je niet alleen je conditie verbeteren, maar ook met je spieren aan de slag? Dan is een roeiapparaat de perfecte manier om dit te kunnen doen. Met een roeiapparaat train je namelijk niet alleen je conditie, maar train je door de weerstand die het apparaat je kan bieden ook direct een groot deel van je spieren. Je zet je af met je benen, waardoor ook de benen bij dit apparaat de nodige kracht moeten leveren. Alles bij elkaar is een roeiapparaat het perfecte apparaat om thuis je volledige lichaam te kunnen trainen en naar je conditie, ook je kracht te kunnen verbeteren.