Home » Thema-artikelen » Ontdek Canada: hiken en met de camper op pad

Ontdek Canada: hiken en met de camper op pad

Canada leent zich uitstekend voor een avontuurlijke reis. Door de ongerepte natuur en oneindige hoeveelheid avontuurlijke trips, zul jij je geen dag vervelen in dit soms onwerkelijke land. Stap je in en ontdek je samen met ons Canada?

Ontdek canada: hiken en met de camper op pad

Perfecte wandelpaden

Laten we beginnen met het nationale park Banff in Alberta. Dit park is een waar paradijs voor hikers en bergliefhebbers. Hier vind je talloze wandelpaden, variërend van korte en makkelijke wandelingen tot uitdagende tochten met adembenemende uitzichten. Een van de populairste hikes in Banff is de Plain of Six Glaciers Trail, een tocht van 14 kilometer die je langs zes gletsjers en een prachtig meer brengt. Een andere aanrader tijdens je rondreis Canada is de Parker Ridge Trail, een kortere hike van 5,6 kilometer met een prachtig uitzicht op de Saskatchewan Glacier.

Ontdek Jasper National Park

Tijd voor de volgende bestemming tijdens een avontuurlijke camperreis Canada. Een andere must-see bestemming in Canada voor hikers is Jasper National Park, ook gelegen in Alberta. Hier vind je de iconische Skyline Trail, een wandeling van 44 kilometer die je door de ongerepte wildernis van de Canadese Rockies voert. De tocht duurt doorgaans 2-4 dagen en biedt een onvergetelijke ervaring. Voor degenen die een kortere hike willen maken, is de Valley of the Five Lakes Trail een aanrader. Dit pad van 4,5 kilometer biedt een prachtig uitzicht op vijf smaragdgroene meren.

Richting het westen

Nu is het tijd om door te reizen naar British Columbia, waar je de West Coast Trail kunt vinden. Deze uitdagende hike van 75 kilometer brengt je langs de ruige kustlijn van Vancouver Island. Onderweg kun je genieten van adembenemende uitzichten op de zee en de bergen. De West Coast Trail is alleen toegankelijk van mei tot september en vereist een goede fysieke conditie en ervaring met backpacking.

Ontdek canada: hiken en met de camper op pad

Iets kortere hikes

Als je wat kortere hikes wilt maken, is Squamish een geweldige plek om te bezoeken. Deze stad, gelegen tussen Vancouver en Whistler, biedt talloze wandelpaden met uitzichten op de zee, bergen en watervallen. Een populaire hike in Squamish is de Stawamus Chief Trail, een tocht van 11 kilometer die je naar de top van de Stawamus Chief brengt, een granieten rotsformatie die oprijst uit het landschap.

Nog wat praktische info

Voordat je op reis gaat, is het belangrijk om de juiste uitrusting mee te nemen voor je hikes, inclusief goede wandelschoenen, waterdichte kleding en voldoende water en snacks. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van de juiste veiligheidsprocedures en regels voor het betreden van de nationale parken en andere wildernisgebieden.

Hopelijk zijn deze reistips overtuigend genoeg om Canada te verkennen tijdens een avontuurlijke wandelvakantie. Vergeet daarbij zeker de camper niet! Met zoveel prachtige natuurlijke landschappen en wandelpaden is Canada de perfecte bestemming voor iedereen die van hiken en avontuur houdt.