Home » Thema-artikelen » De beste wandelroutes en wandelbestemmingen met kids

De beste wandelroutes en wandelbestemmingen met kids

Is wandelen je passie? Dan zal dit niet zomaar verdwijnen zodra je kinderen krijgt. Vooral tijdens het reizen is het maken van een wandeltocht een van de beste manieren om even weg te zijn van de drukte en verschillende regio’s op een heel andere manier te ervaren. Wandelen met kinderen is bovendien een goede plek om te beginnen als je je kroost liefde en waardering voor de natuur bij wilt brengen.
Gelukkig ligt onze mooie wereld vol met geweldige kindervriendelijke wandelbestemmingen en -paden, waar je je met een gerust hart aan kunt wagen. Hieronder hebben we een aantal van de mooiste routes voor je op een rijtje gezet.

De beste wandelroutes en wandelbestemmingen met kids
Foto: Fineas Anton

Zion National Park - Verenigde Staten

Maak je een rondreis Amerika met het gezin en ben je op zoek naar mooie gebieden om te hiken? Dan is het Zion National Park een van de beste opties. Vooral het de Watchman Trail is geweldig om te wandelen met de kids.

Deze route is niet zo lang en hoewel het een hoge klim is, is dat gedeelte kort genoeg voor kinderen om het aan te kunnen. De ongelooflijke uitzichten de hele weg naar boven zijn de inspanning bovendien meer dan waard!

Aan het einde van de wandeling vind je een groot vlak plateau, de perfecte plek om te stoppen, het landschap in je op te nemen en te genieten van een welverdiende picknick.

Algonquin Provincial Park - Canada

De Barron Canyon Trail in het Algonquin Provincial Park is een fantastische epische wandeling voor gezinnen. Je krijgt toegang vanaf de Sand Lake Gates dagbezoeker, waar je ook een parkvergunning moet aanvragen om Barron Canyon Trail met je kinderen te kunnen wandelen.

Het pad zelf is slechts een paar kilometer lang en leidt naar de verbazingwekkend mooie noordelijke rand van de Barron Canyon. Het is grotendeels bergopwaarts, maar niet moeilijk. Naast deze route zijn er nog veel meer geweldige routes te vinden in het Algonquin Provincial Park die perfect zijn met kids.

De beste wandelroutes en wandelbestemmingen met kids
Foto: Pascal Habermann

Nationaal Park Plitvicemeren - Kroatië

Ga je reizen met kinderen door Kroatië? Dan zou het Plitvice Lakes National Park absoluut op je bucketlist moeten staan.

De mooie en kindvriendelijke wandelingen liggen hier voor het oprapen. En overal waar je kijkt is wel iets bijzonders te zien. Je kids zullen alle watervallen geweldig vinden. En de verschillende stops waar je kunt picknicken onder het genot van een verbluffend uitzicht maken de vermoeide voeten meer dan goed.

Vanaf de 'Big Waterfall' is het een aanrader om een meer afgelegen pad te nemen en nog wat tijd door te brengen aan de andere kant van het Kozjack-meer. Hier kunnen de kinderen lekker spelen en pootjebaden.

Liever een keer zonder de kinderen op pad? Denk dan aan een wandelvakantie in de ruige Pyreneeën. Een walhalla voor de ervaren wandelaar!

Het Engelse Lake District - Engeland

Als je als gezin houdt van een beetje avontuur tijdens een wandeling, moet je echt naar de Catbells in het prachtige Lake District in Engeland gaan.

Het wandelen van Catbells biedt een leuke uitdaging voor kinderen vanaf 4 jaar en ouder, plus ongelooflijke uitzichten waar de ouders van kunnen genieten. Het plezier begint met een korte boottocht over Derwentwater, om vervolgens bij de trailhead bij Hawes End aan te komen.

Bij aankomst op de eerste top word je beloond met een adembenemend uitzicht op het meer, de stad beneden en de bergen en valleien rondom. Uiteindelijk brengt het pad je naar een bijna rotsklim waar je het pad op kunt klauteren. En wees eerlijk: welk kind houdt hier nu niet van?

Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn dat wandelvakanties tot het verleden behoren zodra je kinderen krijgt. In tegendeel zelfs. Natuurlijk moet je je wandelingen een beetje aanpassen, maar er is niets zo leuk dan je kroost kennis te laten maken met het beste van de natuur!