Home » Thema-artikelen » De mooiste meerdaagse hikes in Nieuw-Zeeland

De mooiste meerdaagse hikes in Nieuw-Zeeland

Welkom in een paradijs voor wandelaars, waar een netwerk van wandelpaden slingert langs ruige kusten, over enorme vlaktes, door torenhoge bossen en naar dramatische bergketens. De diversiteit aan wandelroutes in de nationale parken en reservaten van Nieuw-Zeeland betekent dat er voor elk wat wils is. Van ontspannende dagtochten die unieke ecosystemen in beeld brengen, tot uitdagende meerdaagse avonturen in de afgelegen, ongerepte wildernis.
Zie jij een wandelavontuur van meerdere dagen wel zitten? Nieuw-Zeeland biedt een enorm aanbod aan meerdaagse trektochten door het hele land. En wij introduceren je hieronder een aantal van de mooiste!

De mooiste meerdaagse hikes in Nieuw-Zeeland
Foto: CHUN FEI CHIN

Pouakai-circuit, Taranaki

Duur: 2 tot 3 dagen

Het prachtige Pouakai Circuit neemt je mee door een scala aan verschillende landschappen met de indrukwekkende Mount Taranaki als eeuwig decor. Dit is een geweldige wandelroute om te maken tijdens een rondreis Nieuw-Zeeland.

Deze route begint bij het bezoekerscentrum van het Egmont National Park en baant zich een weg langs watervallen, eeuwenoude lavastromen, wetlands en moerassen. De uitzichten op de kustlijn van Taranaki zijn bijzonder spectaculair en maken al dat bergopwaarts klimmen de moeite waard.

Er zijn twee hutten langs het circuit waar je kunt overnachten. Beide werken op basis van wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Tongariro Noordelijk Circuit, Tongariri Nationaal Park

Duur: 3 tot 4 dagen

De Tongariro Alpine Crossing is misschien wel een van de beroemdste wandelroutes in Nieuw-Zeeland. Heb je echter wat meer tijd? Dan raden we je aan om je aan het langere Noordelijke Circuit-parcours te wagen.

Je kunt opvallend mooie landschappen verwachten met Mount Ruapehu op de achtergrond, terwijl je langs vulkanische kraters, levendige smaragdgroene meren, gletsjervalleien en eeuwenoude lavastromen wandelt.

De route heeft een aantal behoorlijk steile beklimmingen, dus zorg voor goede wandelschoenen. Het panoramische uitzicht op Lake Taupo, Mount Taranaki en de Kaimanawa Ranges, maken het echter allemaal de moeite waard.

De mooiste meerdaagse hikes in Nieuw-Zeeland
Foto: Douglas Bagg

Aotea Spoor, Great Barrier Island

Duur: 2 tot 3 dagen

Dit is een magische wandeling op het Noordereiland waar de meeste reizigers nog nooit van hebben gehoord.

De Aotea Track is een driedaagse tocht door het binnenland van Great Barrier Island, met als hoogtepunten thermale warmwaterbronnen, historische tramlijnen en adembenemende uitzichten.

Je kunt deze geweldige route aan twee kanten beginnen. Tijdens de driedaagse wandeling dwaal je door Kauri-bossen, langs waterrijke promenades en historische houtkappaden. Maar het hoogtepunt is zonder twijfel het uitzicht vanaf de hut bij Mount Heale, die een van de meest ongelooflijke vergezichten biedt.

Wil je Nieuw-Zeeland graag bezoeken op een unieke manier? Ga dan reizen op maat en laat je droomreis samenstellen door erkende reisexperts!

Lake Waikaremoana, Urewera

Duur: 3 tot 4 dagen

Deze meerdaagse wandelroute is net als alle bovenstaande wandelingen een genot voor de echte wandelaars onder ons. Het wandelpad volgt de kustlijn van Lake Waikaremoana, het grootste meer van het Noordereiland, en voert je door een gebied vol zeldzame diersoorten.

Je zult je onderweg niet vervelen, want je wandelt door zoveel verschillende landschappen, dat je constant opnieuw wordt verrast. Diepe bossen, glooiende valleien en golvende bergkammen vergezellen je tijdens de hele route.

Er liggen vijf hutten en vijf campings langs deze track, die allemaal vooraf moeten worden gereserveerd.

Dit zijn slechts een aantal van de prachtige meerdaagse wandelroutes die je kunt ervaren op in Nieuw-Zeeland. Maar er is nog veel meer te ontdekken. Ga erop uit en ontdek het beste van wat dit geweldige land te bieden heeft!