Home » Thema-artikelen » Inspiratie voor een wandelvakantie in Scandinavië

Inspiratie voor een wandelvakantie in Scandinavië!

Ben jij een echte wandelliefhebber en wil je altijd al naar Scandinavië? Lees dan gauw verder. In Scandinavië zijn er talloze plekken te vinden waar je prachtige wandelroutes kunt lopen. Hieronder vind je inspiratie voor een wandelvakantie in Scandinavië!

Inspiratie voor een wandelvakantie in Scandinavië!

Wandelen in IJsland

IJsland is ook een populaire wandelbestemming. Ook in IJsland kun je zowel in de zomer als in de winter terecht voor een onvergetelijke wandelvakantie. De landschappen zijn erg verschillend tijdens de verschillende seizoenen. Als je van ruige landschappen, sneeuw en ijs houd is de winter de ideale optie. Wil je IJsland juist in de zomermaanden zien, dan kun je er genieten van verschillende soorten landschappen met uiteenlopende vegetatie. Een rondreis IJsland is zeker een aanrader, want zo kun je verschillende plekken van het land bewonderen. Een gebied waar je goed terecht kunt voor prachtige wandelroutes is bij Landmannalaugar en Laugavegur. Dit gebied staat bekend om zijn speciale landschappen, waaronder ryolietbergen en hete bronnen. In dit gebied vind je talloze wandelroutes.

Noorse Fjorden

Noorwegen is een prachtig land met vele indrukwekkende landschappen. Dit maakt het land ook een uitstekende keuze voor een wandelvakantie. Een rondreis Noorwegen is dan ook een goede optie voor als je verschillende plekken van het land wilt leren kennen. Een mooi gebied om te wandelen is bijvoorbeeld in en rondom de Noorse Fjorden. Daar kan de wandeling 'Besseggen trail' niet ontbreken. Dit is de meest populaire wandeling van heel Noorwegen en de wandeling leidt je langs prachtige meren, uitzichtpunten en bergen. De wandeling is maar liefst 17 kilometer lang en je doet er ongeveer 5 uur over. Zeker een wandeling om te overwegen als je op wandelvakantie naar Noorwegen gaat!

Zweeds Lapland

Ook in het Zweedse Lapland kun je goed terecht voor een wandelvakantie. Het Zweedse Lapland kent een mooie wandelroute, genaamd 'Kungsleden' oftewel Koningspad. Dit pad is vooral geschikt om te lopen in de zomermaanden juli en augustus. Deze wandeling is maar liefst 440 kilometer lang. Dit is natuurlijk erg lang en daarom kun je er ook voor kiezen om een klein stuk van de wandelroute te lopen. Als je de hele route wilt lopen heb je minimaal 23 dagen nodig. Dit is natuurlijk wel een uitdaging voor de echte wandelliefhebber! De route loopt langs prachtige landschappen, waaronder een open alpien terrein en berkenbossen. Ook kom je soms langs kleine dorpjes en moet je soms rivieren oversteken met een roeiboot. Kortom, ook weer een mooi gebied voor een wandeling!

Met al deze inspiratie kun jij vast een mooie wandelbestemming in Scandinavië uitzoeken!