Home » Thema-artikelen » Meer genieten tijdens het wandelen met @Ease Ways in Ierland van Tailor-Made Tours

Meer genieten tijdens het wandelen met @Ease Ways in Ierland van Tailor-Made Tours

Tailor-Made Tours is een aanbieder van meerdaagse wandelvakanties voor de bekendste en mooiste meerdaagse wandelroutes van Ierland. Maar naast hun uitgebreide aanbod van tochten met aaneensluitende wandeldagen bieden ze ook speciale @Ease Ways voor mensen die tijdens hun wandelvakantie in Ierland net even iets meer willen genieten van de omgeving.

Meer genieten tijdens het wandelen met @Ease Ways in Ierland van Tailor-Made Tours

Niet minder zwaar, wél minder vermoeiend

@Ease spreek je uit als "At Ease" en zou je in het Nederlands kunnen vertalen als "Op de plaats rust", de bekende legeruitdrukking om even te ontspannen. En dat is precies wat je doet tijdens de @Ease Ways van Tailor-Made Tours: tussen de wandeldagen door worden er extra dagen ingepland. Eventueel om uit te rusten, maar bijvoorbeeld ook om meer tijd te hebben om de omgeving te ontdekken, om een lokale distilleerderij te bezoeken of juist een extra bergpiek langs de normale route mee te pikken. Je maakt dus in totaal evenveel wandelkilometers, maar dan met méér tijd om te genieten en minder gehaast de route te vervolgen. Met als bijkomend voordeel dat je minder vaak je rugzak of koffer hoeft in- en uit te pakken.

Meer genieten tijdens het wandelen met @Ease Ways in Ierland van Tailor-Made Tours

Méér zien dan alleen de gebaande wandelpaden

Tailor-Made Tours laat je tijdens de @Easy Ways kennismaken met de ziel van Ierland. Je volgt niet alleen de markeringen van de bekende wandelroutes, maar hebt door de extra dagen tussendoor tijd om kennis te maken met de lokale bevolking en ontdekt wat de natuur nog meer te bieden heeft buiten de gebaande (wandel)paden. Omdat je tijdens deze wandelvakanties overnacht in lokale pensions, kunnen de eigenaren je vaak de beste tips geven voor de indeling van je extra dag. De ene keer kan dat een extra rondwandeling langs enkele spectaculaire uitzichtpunten zijn, terwijl het de andere keer een bezoek is aan de lokale distilleerderij om te zien (en proeven) hoe whisky wordt gemaakt. Maar je kunt er ook voor kiezen om juist de voeten omhoog te gooien, een goed boek te lezen bij de open haard en even helemaal tot rust te komen tussen de inspannende wandeldagen door.

Meer genieten tijdens het wandelen met @Ease Ways in Ierland van Tailor-Made Tours

Highlights van de mooiste wandelroutes van Ierland

In het @Ease Ways-aanbod van Tailor-Made Tours zijn onder andere de Kerry Way, de Dingle Way en de Beara Way opgenomen. Door te kiezen voor highlights van deze bekende wandelroutes kun je in betrekkelijk korte tijd het mooiste van de Ierse natuur beleven. De wandeldagen zijn geschikt voor mensen met een gemiddelde conditie, waarbij je genoeg tijd overhoudt voor een stevige lunch onderweg en een lange avond om bij te komen. Ook hoef je niet elke ochtend (te) vroeg uit bed, zodat je op je gemak kunt ontbijten voordat je de rugzak opneemt om de route in je eigen tempo te vervolgen. Vóór aanvang ontvang je ruim op tijd alle nodige informatie over de route (inclusief kaarten en GPX-tracks), een advies voor de paklijst én tips voor de beste horeca-stops om de lokale keuken uit te proberen. Bovendien wordt je bagage overdag van de ene naar de andere accommodatie vervoerd, waardoor je tijdens het lopen met een lichtere dagrugzak nog meer kunt genieten van de omgeving.

Meer genieten tijdens het wandelen met @Ease Ways in Ierland van Tailor-Made Tours

Zeer uitgebreid aanbod wandelvakanties in Ierland

Ierland is een wandelland bij uitstek. Het land kent vele kilometers aan gemarkeerde wandelroutes, elk met een eigen charme en moeilijkheidsgraad. Het is daarom soms lastig om te weten welke route geschikt is of überhaupt om te kiezen uit alle mogelijkheden. Tailor-Made Tours heeft gekozen voor de mooiste wandelroutes van Ierland, zoals de eerdergenoemde Kerry Way, Dingle Way en Beara Way, maar ook bijvoorbeeld de Wicklow Way, de Donegal Way of de Sheep's Head Way. En mocht de totale lengte van deze routes je afschrikken, dan is het goed om te weten dat Tailor-Made Tours ook voor elke route verschillende opties beschikbaar heeft, waarbij het aantal wandeldagen wordt aangepast aan de wensen van de klant. Elke optie wordt op de website duidelijk beschreven, inclusief foto's, moeilijkheidsgraad en een overzichtskaart. En mocht je ondanks dat alles nog geen keuze kunnen maken, dan is het personeel altijd bereid om op basis van je wensen een voorstel uit te werken.

Meer genieten tijdens het wandelen met @Ease Ways in Ierland van Tailor-Made Tours