Home » Thema-artikelen » Op avontuur in de bergen? Vergeet je verzekering niet!

Op avontuur in de bergen? Vergeet je verzekering niet!

Ga je dit jaar hiken in het buitenland? Zorg er dan voor dat je een goede verzekering afsluit. Je wilt namelijk niet dat je tijdens je vakantie in de problemen komt. Een goede verzekering kan helaas niet voorkomen dat er iets gebeurt waar je niet op zat te wachten, maar het zorgt er wel voor dat je problemen veel sneller kunt oplossen. Een reisverzekering is ideaal voor mensen die avontuurlijke vakanties gepland hebben. Het is de beste manier om snel hulp te kunnen inschakelen en om te zorgen dat je zelf geen geld hoeft te betalen om een noodsituatie op te vangen. Dit is hoe je de perfecte polis voor jouw reis kunt afsluiten.

Op avontuur in de bergen? Vergeet je verzekering niet!

Een doorgaande of een kortlopende verzekering kiezen?

Wanneer je een polis wilt afsluiten voor je vakantie, zul je zien dat er twee soorten zijn. Je kunt gaan voor de eenmalige verzekering en voor de doorlopende reisverzekering. Het verschil tussen beide is de duur van de periode waarin je verzekerd bent. De eenmalige is daarom geschikt voor mensen die eens per jaar op vakantie gaan. Je profiteert van alle voordelen die een reisverzekering te bieden heeft, maar je betaalt alleen premie voor de periode waarin je ook echt op vakantie bent. Wil je altijd kunnen gaan en staan wanneer het jou uitkomt? Neem dan de doorlopende verzekering. Met deze polis ben je altijd voorzien van een goede verzekering. Wel is het aan te raden om even te checken of je bestemming onder de dekking van je polis valt. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan kun je dit eenvoudig aanpassen met behulp van aanvullende dekkingen.

Annuleringsverzekering: voor als je plots terug naar huis moet

Het kan gebeuren dat je tijdens je reis nieuws te horen krijgt waardoor je je vakantie moet staken. Dat is natuurlijk heel vervelend. Wat het nog vervelender zou maken, is dat je zelf voor alle kosten opdraait om terug naar Nederland te kunnen gaan. Vandaar dat je ook een annuleringsverzekering zou kunnen toevoegen. Deze polis is ideaal voor mensen die langere tijd wegblijven, want hoe langer je reist, hoe groter de kans is dat je ooit een keer onverhoopt terug naar huis moet gaan. Wat veel mensen niet weten, is dat een annuleringsverzekering ook ideaal is voorafgaand aan je reis. Er kan namelijk iets gebeuren tussen het moment van boeken en je daadwerkelijke vertrek, wat roet in het eten gooit. Je kunt dan je reis afzeggen en de gemaakte kosten declareren bij je verzekeraar. Dit kan net het verschil betekenen tussen een reis moeten afzeggen of hem slechts even uit te stellen.

Met extra dekkingen stem je je verzekering af op je reis

Een verzekering levert extra voordeel op wanneer je deze zo goed mogelijk afstemt op je plannen. Dat kun je doen door aanvullende dekkingen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een verlenging van je maximale reisduur. Je kunt tot 180 aaneengesloten op reis gaan met een extra dekking. Reis je met dure bagage? Verzeker deze dan extra. Zo kun je altijd een beroep doen op je verzekeraar wanneer je bagage kwijtgeraakt is. Check alle opties even op de site van je verzekeraar. Hier kun je meer over je polis te weten komen, je premie alvast berekenen en wanneer je de perfecte polis gevonden hebt, kun je hem gelijk afsluiten. Dit is met een paar klikken op je muis te regelen. Je bent nu helemaal klaar om op vakantie te gaan en om heerlijk te wandelen in de bergen. We wensen je alvast een heel fijne reis!