Home » Thema-artikelen » Catalonië » Wandelen en fietsen vanuit Bassegoda Park

Wandelen en fietsen vanuit Bassegoda Park

Wandelaars die al eens de GR-11 in Catalonië/Spanje hebben gelopen weten als geen ander hoe belangrijk het is om een overnachtingsplek te vinden waar je je welkom voelt en je bij kunt komen van je tocht. Bassegoda Park is zo'n plek, een camping/bungalowpark direct aan de GR-11.

Wandelen en fietsen vanuit Bassegoda Park

Energie voor de laatste loodjes

Als je eenmaal bent aangekomen in Albanyà, dan heb je er als GR-11-wandelaar het grootste en rust te komen en energie op te bouwen voor de laatste paar etappes tot aan de Middellandse Zee. Op Bassegoda Park vind je dan ook niet alleen een restaurant en supermarkt, maar ook prima plaatsen voor je trekkerstent. Wil je het liever luxer, dan kun je altijd ´én van de bungalows huren die de camping te bieden heeft. Een duik in het zwembad of een rondwandeling in de schitterende omgeving maken je verblijf compleet.

Uitgebreid wandelnetwerk

Ook als je op zoek bent naar een basiskamp voor een wandelvakantie dan is dit een goede plek. Er is een groot aantal gemarkeerde wandelingen in de directe omgeving. Veel van deze wandelingen zijn ook geschikt voor kleinere kinderen. Sterker nog, zij zullen zich prima weten te vermaken tijdens wandelingen die bijvoorbeeld langs de oevers van de rivier de Muga voeren. Voor hen die het graag hogerop zoeken is er onder andere een mooie route die leidt naar de hermitage van Sant Jordi. Startend in Sant Llorenç de la Muga wandel je gestaag omhoog. Het uizicht vanaf het hoogste punt is adembenemend. Niet alleen kijk je uit over het bosrijke gebied van de camping, maar kun je ook nog net een stukje van het grote stuwmeer van Boadella zien.

Wandelen en fietsen vanuit Bassegoda Park

Vergeet de fietsen niet!

Hou je van mountainbiken, dan kun je je hart ophalen in deze omgeving. Bassegoda Park is officieel informatiepunt voor de lokale mountainbike routes. Bovendien kun je op de camping ook fietsen huren als je je eigen fiets thuis hebt gelaten. De gemarkeerde routes zijn zeer divers, sommigen zijn geschikt voor minder geoefende fietsers, maar zeker ook de echte die-hards zullen aan hun trekken komen op tochten van meer dan 60 kilometer lengte en behoorlijk wat hoogtemeters. Kaartmateriaal is direct op de camping verkrijgbaar.

Wandelen en fietsen vanuit Bassegoda Park

Culturele uitstapjes langs Romaanse historie

In (de directe omgeving van) Albanyà zijn er opvallend veel Romaanse en Pre-Romaanse gebouwen. Hou je ervan om wat cultuur op te snuiven, dan is het zeker aan te bevelen om een kijkje te nemen in één van de vele gebouwen die er te bezoeken zijn. Vergeet daarbij ook niet om de oude kern van het kleine Albanyà en het verderop gelegen Sant llorenç de Muga te bezoeken. Bijzonder in Sant llorenç de Muga is bovendien de mogelijkheid om de wandeling van Sant Antoni te maken. Deze korte wandeling laat je enkele van de mooiste plaatsjes van het dorp zien, maar is bovendien ook in zijn geheel geschikt gemaakt voor rolstoelen.

Wandelen en fietsen vanuit Bassegoda Park

Bassegoda Park, eigen ervaringen

Zelf ben ik inmiddels meerdere keren op Bassegoda Park geweest. Niet alleen als wandelaar met rugzak en kleine tent, maar ook met kinderen en de auto om in een bungalow te overnachten. De medewerkers zijn bijzonder vriendelijk en doen er alles aan om je verblijf zo prettig mogelijk te maken. De kinderen kunnen zich prima vermaken in het zwembad, op de minigolf-baan of bijvoorbeeld het basketbalveld. Als volwassene kun je genieten van een wijntje op het terras of in het restaurant van de lokale gastronomie. Wandelen en fietsen doe je direct vanaf de camping, waardoor de auto tijdens het verblijf lekker kan blijven staan. Daardoor kun je helemaal tot rust komen. Of juist super-actief een paar dagen flink sporten door te fietsen, wandelen of hard te lopen in de directe omgeving van de camping.

Relevante links