Home » Thema-artikelen » De vijf beste apps voor wandelaars en hikers

De vijf beste apps voor wandelaars en hikers

De komst van smartphones heeft een nieuwe dimensie gegeven aan de wandelsport. Tenminste , als je niet in al te afgelegen oorden aan het hiken bent. Je hebt uiteraard je GPS of internetbereik nodig om je wandelapps te kunnen gebruiken. Maar wat zijn eigenlijk de beste apps om hierbij te gebruiken?

Runkeeper

De vijf beste apps voor wandelaars en hikers

Deze app is vooral bekend als hulpmiddel bij het hardlopen. Maar ook bij het wandelen biedt Runkeeper prima ondersteuning. Deze app houdt allerlei verschillende van je activiteiten voor je bij. Het met je snelheid, afstand, tijd en houdt bij hoeveel calorieën je verbrandt. Maar het leukste is natuurlijk het kaartje met de gelopen route die je kan bekijken.
Runkeeper is verkrijgbaar voor Android en iOS.

Natuur in Nederland

De vijf beste apps voor wandelaars en hikers

Deze app zit vol met wandeltochten (en fietstochten) waarbij de nadruk ligt op de natuur en de Nederlandse landschappen. De routes kan je downloaden vanuit de app waarna je ze offline kunt gebruiken. Je GPS leidt je vervolgens langs de route. Per punt in je wandeling krijg je een korte toelichting en eventueel vogelgeluiden te horen en afbeeldingen van planten te zien.
Natuur in Nederland is verkrijgbaar voor Android en iOS.

Natuur Routes Natuurmonumenten

De vijf beste apps voor wandelaars en hikers

Een soortgelijke app is de Natuur Routes Natuurmonumenten. Deze bestaat nog niet zo lang en bevat daardoor nog niet zoveel routes. Maar de routes die erin staan zijn wel erg leuk om te volgen. Ze brengen je naar verrassende plekken waar je wonderlijke verhalen van de boswachters van Natuurmonumenten te horen krijgt.
Natuur Routes Natuurmonumenten is verkrijgbaar voor Android en iOS.

Maps 3D PRO

De vijf beste apps voor wandelaars en hikers

Deze app is ideaal voor wie in het buitenland gaat wandelen. Je kan namelijk zeer uitgebreide kaarten downloaden waardoor je ze offline kunt gebruiken. Dit scheelt uiteraard enorm in de internetkosten. Dus de prijs die je voor deze app moet betalen heb je snel terug verdiend. De 3D-weergave geeft een extra dimensie aan de kaarten.
Maps 3D PRO is verkrijgbaar voor iOS

Buienalarm

De vijf beste apps voor wandelaars en hikers

Een laatste echte aanrader voor wandelaars is Buienalarm. Deze app waarschuwd je als er regen in aantocht is zodat je op tijd een schuilplek kan vinden. De app geeft ook aan hoe lang de regen nog aanhoudt. Is tevens voorzien van een kaartje met radarbeelden.
Buienalarm is verkrijgbaar voor Android en iOS.

Deze apps werken met meeste smartphones. Maar met een moderne smartphone als de iPhone 6 of de Note 4 wordt het pas echt een feestje om hiken. Snelle telefoons met grote schermen geven echt wat extra's aan je wandeltocht. Veel plezier ermee!