Home » Goodies » Goodies in 2023 » Kaarten voor International Ocean Film Tour Utrecht (17 april 2023)

Goodies: win kaarten voor International Ocean Film Tour Utrecht (17 april 2023)

kaarten voor International Ocean Film Tour Utrecht (17 april 2023)

Wil jij op 17 april naar Utrecht om op de International Ocean Film Tour Vol. 9 de mooiste korte films te zien waar de oceanen centraal staan? Lees dan verder hoe je kans maakt op 2x2 kaarten voor de voorstelling in Kinepolis Jaarbeurs te Utrecht (17 april).

THE POWER OF ACTIVISM

Heeft inzet voor milieubescherming een economisch voordeel? En hoe kan het worden berekend? In THE POWER OF ACTIVISM wordt de waarde van milieu-activisme onderzocht vanuit een economisch perspectief. De drie Australiërs Madison Stewart, Alice Forrest en Jordyn de Boer willen met de meest uiteenlopende projecten de bescherming van de zee en het milieu bevorderen: of het nu gaat om de bescherming van haaien in Indonesië, duurzaam toerisme op Antarctica of recyclebare stoffen tassen in plaats van plastic zakken - met hun ideeën lossen Madison, Alice en Jordyn problemen op die door anderen worden veroorzaakt - en doen dat vrijwillig. Maar welke financiële gevolgen heeft hun inzet voor het milieu? Met de hulp van een financieel wiskundige beginnen de drie activisten aan een spannende reis om hun projectwerk in cijfers om te zetten - met verbluffende resultaten.

NO LIMITS

Om een surffilm te draaien hoef je niet per se aan zee te zijn. Dat laat de film NO LIMITS zien. De film laat ons in de wereld van de hoge golven onderduiken. Met z'n geheel eigen schoonheid, een perfecte soundtrack en de bijna filosofische vragen over leven en dromen, begeleidt NO LIMITS de getalenteerde, maar blinde, coryfee Ben Neumann. De levensfilosofie van de 17-jarige Ben komt geheel overeen met de filmtitel. Schijnbare obstakels en grenzen overwint Neumann met speels gemak, met surfen op de Eisbachwelle als hoogtepunt!

FACING MONSTERS

Big Wave surfer Kerby Brown kan niet anders. Reuzengolven trekken hem op magische wijze aan. Het surfen geeft zijn leven zin. En voor dit gevoel is hij bereid alle risico's te nemen. Kerby's familie bekijkt zijn passie met de nodige zorg. Desondank steunt Kerby's broer Cortney hem tijdens zijn projecten - bij een noodgeval kun je immers maar beter zelf ter plekke zijn.
In FACING MONSTERS begeleiden we de broers naar een monstergolf aan de zuidpunt van Australië, die nog nooit eerder door iemand gesurft is. Tevens zoeken we antwoord op de vragen waarom surfen voor Kerby Brown zo van levensbelang is, hoe hij het voor elkaar krijgt om met het constante gevaar om te gaan en tenslotte hoe hij met al deze konsekwenties omgaat.

GEORGE & THE WHALES

Vroeger was het vangen van walvissen veelvoorkomend op eilandstaat Tonga. Tegenwoordig dartelen zomers bultrugfamilies in de tropische wateren rond de eilanden. Want niet alleen George, die net in zijn nieuwe baan als Whale Watching Guide begonnen is, is tot het inzicht gekomen: The whale is good!
In GEORGE & THE WHALES vertelt hij van zijn liefde voor de walvissen en hoe de duiktripjes met de reuzen van de oceaan zijn leven veranderd hebben. Een film over de ongelooflijke rust en kracht, die van de oceaan en haar bewoners op de mens overgedragen kan worden.

STOLEN FISH

Voor de kust van het kleinste land van het Afrikaanse vasteland, Gambia, zwemmen er nauwelijks nog vissen in zee. Voor veel Gambianen is dat een groot probleem, omdat de visserij een van de belangrijkste inkomstenbronnen van het land is. Maar om van de visserij in het levensonderhoud te kunnen voorzien, is moeilijk geworden, zeker sinds illegale sleepnetboten de zee voor de kust van Gambia leegvissen en buitenlandse vismeelfabrieken de vangst verwerken. Hun product wordt overwegend als diervoeder naar China en Europa geëxporteerd. Ondanks de protesten van de lokale bevolking is het een winstgevende business.
De inkijkjes in de realiteit van het leven van de vissers Paul en Abou en van de visverkoopster Mariama laten zich onder één noemer samenvatten: STOLEN FISH. De film belicht de achtergronden van de stokkende ontwikkeling in West-Afrika en de toenemende drang van veel Gambianen naar een beter leven in Europa.

SWEET ADVENTURE

De drie surfers Albee Layer, Nora Vasconcellos en Matt Meola hebben gedurende de corona-lockdown veel te veel tijd thuis op de bank doorgebracht. Het verlangen naar het onbekende en naar een nieuw avontuur brengt ze naar El Salvador, waar ze de mooiste golven opzoeken, maar ook het land en de mensen leren kennen.
In SWEET ADVENTURE begeleiden we deze surfgroep op hun reis, bekommentarieerd door de bekende Amerikaanse sportverslaggever Selema Masekela en voorzien van een pakkende soundtrack. En geheel terloops worden we eraan herinnerd dat het langzaamaan weer tijd is, onszelf in het avontuur te storten - it could be super special.

In deze prijsvraag maak je kans op kaarten voor International Ocean Film Tour Utrecht (17 april 2023). Het enige dat je hoeft te doen om mee te doen in de verloting is je naam in te sturen.

Meer informatie over het festival en voor het kopen van kaarten kun je terecht op: https://nl.oceanfilmtour.com/

De winnaars

De winnaars van de vrijkaarten hebben hun kaarten per mail ontvangen.

Let op: door deel te nemen aan deze Goodies-prijsvraag accepteer je automatisch de disclaimer van deze site.