foto

Reinigen van de filter

Voor het reinigen van de filter moet je 'm eerst openmaken. Dit is makkelijk te doen door de filter los te draaien. Over het algemeen hoef je enkel de filter zelf te reinigen. Maar soms kan het ook nodig zijn om het uiteinde van de slang te reinigen als deze te laag in het water, en dus op de bodem, heeft gelegen.

Het reinigen van de filter doe je door één van de schuurdoekjes te gebruiken die erbij worden geleverd. Houd hierbij echter altijd rekening met het feit dat je de schone uitlaat ook schoon wilt houden. Deze moet je dus zeker niet in (mogelijk) besmet water onderdompelen of met het schuurdoekje bewerken.
Hoe vreemd het overigens ook klinkt: je kunt je filter reinigen met gewoon rivier water. Dat komt omdat je de buitenkant van de filter reinigt, waar het vuil dus normaal wordt tegengehouden. Hierdoor is het dus altijd mogelijk om je filter ook in het veld te reinigen als dat nodig is.

Reinigen van de filter
Reinigen van de filter

Als je je filter hebt gereinigd kun je 'm beter niet meteen opbergen. Beter is het om de filter even een beetje te laten drogen. Dit om ervoor te zorgen dat je je filter niet kletsnat opbergt voor langere tijd. Dit werkt verwering namelijk sterk in de hand.

Als je vervolgens thuiskomt, dan moet je er echter wel aan denken om het gebruikte schuurdoekje nog even met heet water na te spoelen. Dit is om te voorkomen dat het vol komt te zitten met de vuiligheid die je van je filter hebt geschuurd. Overigens hoef je je filter niet vaak te reinigen. Er zijn geen vaste richtlijnen voor te geven, omdat het sterk afhankelijk is van de graad van vervuiling die je aantreft in het te filteren water. Bij regelmatig gebruik moet je proberen je filter na ongeveer 10/15 filterbeurten te reinigen met het schuurdoekje. Uiteraard kun je tussendoor wel gewoon je filter afspoelen na elke filterbeurt, zodat je nog langer gebruik kunt maken van dezelfde filter. Ik heb er zelf de gewoonte van gemaakt om bij thuiskomst de filter nog eens met lauw kraanwater af te spoelen en hem vervolgens te drogen te hangen.

Naast het reinigen na gebruik is er natuurlijk nog meer onderhoud nodig om je filter helemaal op en top te houden.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }