Lange tent


Waar had jij trouwens die footprint gevonden? Ik zie wel een prijs, net onder de 50 euro maar geen beschikbaarheid. Zat erover te denken voor Schotland. Niet om in de rugzak mee te nemen maar als we toevallig met de auto of fiets zijn om te proberen. Maar ik zie niks :)

Nou de footprint bleek toch niet op voorraad te zijn :mad:.
Dus gaat eerst mijn lapje tyvek weer mee.

Maar de Parula 2 wordt morgen thuis afgeleverd :D

Volgend jaar maar kijken of ik de footprint alsnog koop. Deze zou tegen maart weer beschikbaar moeten zijn.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik had bij Soellaart gevraagd en die hadden ook niks. Maar je hebt besloten! Wel spannend :) Leuk joh. Hoop dat je er veel fijne dagen mee zult hebben. Wanneer ga je op pad?
 
Ik had bij Soellaart gevraagd en die hadden ook niks. Maar je hebt besloten! Wel spannend :) Leuk joh. Hoop dat je er veel fijne dagen mee zult hebben. Wanneer ga je op pad?

Daar heb ik de tent ook besteld :)
Die zal zich wel verbaasd hebben dat er ineens zo veel vraag naar is :D

De eerste weekenden die in de agenda staan zijn hier van de hikingsite in jan / feb.

Maar wellicht is er wat eerder nog iets leuks te doen :)
 
Leuk

Patrick je weekend goed besteed, hoop je de volgende keer met je nieuwe tent te ontmoeten :)
Organiseer zelf iets leuks , wie weet loop ik mee, heb ook een nieuwe tent. Komt deze week binnen.
Ik ga zeker iets leuks nog doen in december.

groet Joop
 
Laatst bewerkt:
@ patrick: Ooooh gewoon eerder zelf op pad gaan :) het weer is nog niet zo slecht. Hahaha wat een bak ja, als jij het ook vroeg vandaag :)

@ joop: wat heb jij gekocht?
 
nieuwe tent

Hoi Rundoggy , heb dit weekend gelopen met mensen die deze tent al hebben , Ik heb een grote Helsport Lavu Light, maar je moet er wel plek voor vinden.
Door hun leuke tenten ben ik gaan zoeken welke tent met een trekkingpole valt op te zetten , kwam toch weer op hun tent uit.
Luxe Outdoor Silhexpeak.

http://www.luxeoutdoor.com/eng/catalog-topic-gallery-view1.asp?id=1393&selfpath=/173

Voor mij een goede tent , ik wil zit hoogte hebben, een makkelijke entrée , een laag gewicht.
de lengte om te slapen is ook goed geen voeten tegen het doek.

Samen activiteiten hebben geeft een beter beeld , een showroom is ook niet alles , ik ben weer blij , zeker ook daar ik tijdens mijn vakantie maar 16 kg mee mag nemen in het vliegtuig op binnenlandse vluchten.

weer een kilo gewonnen.

groet Joop

Blij met je spullen , dan wil je ze toch ook gebruiken , wie organiseert een leuke tussendoor hike voor proef of informatie , actief elkaar vinden is toch leuk.
 
Laatst bewerkt:
@ joop: dat ziet er interessant uit. Licht en met die pole zoals je wilde. Hoogte in het midden is ook prima daar kan je dus heel makkelijk rechtop zitten :) Veel plezier ermee!
 
Mini (p)review Parula 2

Adventurer

Goede keuze en veel plezier met je tent.
Ik lees graag een keer hoe die bevallen is.

Groet
Koos

Hij is letterlijk binnen :D

Ik heb heb even in de woonkamer opgezet.

Hij weegt inderdaad 1,8 kg inclusief 4 scheerlijnen, zakjes en maar liefst 15 V haringen (te veel om te gebruiken :) )

Hij staat al uit zichzelf. Met 4 haringen zet je hem strak met de luifels.
Met totaal 8 zet je binnentent ook goed vast (normale manier lijkt me)
Met totaal 12 zet je de 4 extra (reeds bevestigde) scheerlijnen aan de zijkant ook vast.
Boven elke deur zitten nog 2 bevestigingspunten waar dus nog totaal 4 scheerlijnen gebruikt kunnen worden.

Eigenlijk zeg je: 1,8 kg is niet echt UL, maar als je kijkt hoe enorm veel (hoofd en luifel) ruimte je hebt is hij echt heel licht.

@ Koos V; Jij hebt toch de Guam 3?
Die heeft dubbel zo dik doek als de 2.
Buiten 20d ipv 10d en grondzeil 40d ipv 20d.

Ik vertrouw er gewoon op dat de specificaties betreffende sterkte en waterdichtheid kloppen, maar 10d buitendoek 20d grondzeil "voelt" wel enorm kwetsbaar aan. Ik ga deze tent dus ZEKER met een extra grondzeil gebruiken.

Ik weet niet hoe veel de parula zwaarder zou zijn met 20d buiten en 40d bodem, maar als dat maar 200-300 gram meer was had ik dat zeker geen probleem gevonden.

Hij staat echt heel stevig maar hoe hij zich houd in harde wind en hoe kwetsbaar het doek is zal ik nog achter komen.

Het pakvolume:
Hij heeft best veel stokken, dus de stokken zijn ongeveer net zo groot als mijn oude tent, maar het zeil van de complete tent, gepropt in de bijgeleverde tentzak is ongeveer net zo groot als mijn oude binnentent, die veel minder ruimte heeft.

Betreffende eerste gebruik:
De tijd gaat snel! Het is al bijna weer december.
Maar misschien is er dit jaar ook nog een leuke (relaxte) tocht :)
 
@ patrick: hahaha ik had je graag willen zien rommelen met de tent in de woonkamer :) Kon je de tent snel opzetten? Ik heb titanium haringen gekocht. Ik vind die dingen niet prettig die erbij zitten. Heb ik ook voor de Guam en de Telemark. Allemaal dezelfde dingen maar ik vind de titanium prettiger. Ja hahaha een heel zakje haringen, zit bij de Guam ook, gebruik die krengen nooit zoveel. Heb daar 4 bij me en dan wat 1 grams titanium haringen. Geen zorgen maken om dat doek. Dan heb je de Telemark nog nooit gezien, nog dunner. Gaat allemaal goed hoor. Grondzeil van de Guam 3 is veel dikker maar wel erg dik eigenlijk en dus ook groter pakketje. Heb je de buitentent toevallig in een compressiezakje gestopt?
 
@ patrick: hahaha ik had je graag willen zien rommelen met de tent in de woonkamer :) Kon je de tent snel opzetten? Ik heb titanium haringen gekocht. Ik vind die dingen niet prettig die erbij zitten. Heb ik ook voor de Guam en de Telemark. Allemaal dezelfde dingen maar ik vind de titanium prettiger. Ja hahaha een heel zakje haringen, zit bij de Guam ook, gebruik die krengen nooit zoveel. Heb daar 4 bij me en dan wat 1 grams titanium haringen. Geen zorgen maken om dat doek. Dan heb je de Telemark nog nooit gezien, nog dunner. Gaat allemaal goed hoor. Grondzeil van de Guam 3 is veel dikker maar wel erg dik eigenlijk en dus ook groter pakketje. Heb je de buitentent toevallig in een compressiezakje gestopt?

O het ging best makkelijk hoor.

Ik had alleen 2 wandelstokken (door 2 lusjes van de luifel) en 2 meubelstukken nodig om de luifels strak te spannen.
Het enige wat ik verkeerd deed was dat de Y stukjes aan de zijkant, voor de bevestiging van de binnentent verkeerd om zaten.

Het enige wat een beetje lastig ging was om de buitentent vast te maken aan die dwars stokken. Maar dat kwam denk ik voornamelijk omdat die kleine bevestigingspockets nog helemaal strak dicht zaten omdat ze nog nooit gebruikt zijn.

Ik heb nu gewoon de grote zak gebruikt die er bij zat, puur om te kijken hoe groot het volume is. Als ik weet hoe groot de binnen en buitentent is zoek ik daar geschikte (compressie) zakjes bij. De binnen en buitentent verpak ik altijd apart omdat de buitentent meestal zo nat is.

Wat vind je niet fijn aan de haringen die je er bij krijgt?
 
Bij de Guam gaat dat nu inmiddels ook heel makkelijk. Even een paar keer doen en rukken :) Ik vind de haringen vrij zwaar en niet fijn in de grond steken met die scherpe bovenkant. Bovendien glippen de lussen er makkelijk af. Ik heb titanium haringen met een ronding nu.
 
tobben met nieuwe spullen

mijn tentje binnen , krijg er een tube seamseal bij, , doen of niet .

Denk dat het verstandig is , niet veel werk , wel veel tijd ivm drogen , is dit vakantie voorpret?
 
Ik vind de haringen vrij zwaar en niet fijn in de grond steken met die scherpe bovenkant. Bovendien glippen de lussen er makkelijk af. Ik heb titanium haringen met een ronding nu.

Daar had ik eigenlijk nooit last van. Ja ze zijn niet super licht, maar ook zeker niet zwaar. En als je harde grond met stenen hebt is een haring waar je met een grote steen op kan slaan wel zo prettig.

Ik heb vanmiddag ook de eerste veldtest gedaan met de Parula :D

Het waaide hier lekker wisselvallig met windkracht 4-6. Ideaal om de tent een beetje te leren kennen.

Als het echt waait zal het opzetten best lastig zijn, maar als hij eenmaal compleet staat is het centrale deel heel stabiel.

De scheerlijnen aan de zijkant zijn zeker nodig als je een beetje wind verwacht. Zoals verwacht zal als de wind hard genoeg is de druk op het doek er voor zorgen dat de dwars stok(ken) naar beneden duiken. In de binnentent zelf merkte je daar niet zo heel veel van.

Ik ben er nog niet helemaal over uit wat nou de beste kant is om tegen de wind te zetten. Het lijk mij dat de niet deur zijden veel meer kunnen hebben.

Maar als ik veel hardere wind verwacht zal ik de scheerlijnen boven de deuren ook gaan gebruiken.

Omdat het nog steeds waaide bij het afbreken heb ik eerst de hele binnentent losgeklikt. Dit ging heel makkelijk.

Maar in ieder geval weet ik nu hoe hij zich gedraagt in "slecht" kampeer weer. Ik ben er van overtuigd dat hardere wind ook geen probleem zal zijn. Maar hoe hard?? In ieder geval niet zo veel als mijn oude tent.
Maar bij voorkeur is er maar een veel zwakkere wind wanneer ik kampeer :)
 
Laatst bewerkt:
@ patrick: wat een goed idee om gisteren te testen. Niet aan gedacht eigenlijk had ik best kunnen doen. Probleem met wind is ook dat die nogal eens draait :)
 
Testweekend in de regen

Ik heb mijn tent nu eindelijk tijdens de WWH Getest :D

Wat een heerlijk grote binnentent!
Na de eerste nacht was alles binnen kurkdroog.
Helaas ben ik de 2e nacht vergeten wat ventilatie in de binnentent open te zetten en was alles toch klam geworden. Dit heb ik ook niet meer droog gekregen :mad:
Bij erg nat weer zou ik de volgende keer ook de haring lusjes tussen de tentstokken gebruiken om nog meer ruimte tussen binnen en buitentent te krijgen. (moet wel zelf een elastiek ofzo regelen)

Je wordt wel snel een beetje nat door de erg schuin lopende deuren en omdat je diep moet reiken om bij de rits te komen. Maar dit was geen enorm probleem. Dit was ook geen verrassing.

Nigor had echter wel even duidelijker mogen zeggen dat ik zelf de naden moest sealen! Deze begonnen toch wel aardig te druppelen :mad: (voor dit kapitaal had ik eigenlijk wel een waterdichte buitentent verwacht! Dat kost toch maar een euro extra aan chinees handwerk)
Maar dat sealen staat dus voor morgen op het programma.

Verder waren er af en toe best harde windstoten, maar de tent heeft die zonder problemen weerstaan :)
 
Na de eerste nacht was alles binnen kurkdroog.
Helaas ben ik de 2e nacht vergeten wat ventilatie in de binnentent open te zetten en was alles toch klam geworden. Dit heb ik ook niet meer droog gekregen

Troost je, het lag voor een groot deel aan iets anders. Uiteraard is ventilatie belangrijk, maar in tegenstelling tot jou had ik juist meer ventilatie opengezet de tweede nacht, aangezien ik ook veel meer condens verwachtte. Dus tel de volgende redenen ook even mee:

Eerste nacht werd de tent droog van thuis uit opgezet.
Tweede nacht was de inner al vochtiger door de opbouw van de eerste nacht en dag.

Eerste nacht was er amper temperatuurverschil met de dag.
Tweede nacht trok het firmament open, waardoor de temperatuur fors daalde tov de dag.

Eerste nacht was je eigen gear nog droog.
Tweede nacht was je gear nat.

Eerste nacht waaide het flink.
Tweede nacht was er veel minder wind.

En uiteraard ventilatie :) Maar zover was je al :)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan