foto

In de kijker: Birdland Glacier

Zoals Birdland zelf al zegt is de Glacier voor kamperen onder extreme omstandigheden. Goed voor temperaturen tot onder de -20 graden!

Met een donsvulling van 90% ganzendons en een buitentijk van ademend en waterdicht Pertex 672 is de Glacier ideaal voor winter en berghikes. Hij is zeer licht van gewicht en toch zeer lang in lengte (230 cm). Een donskraag, tochtstrip langs de rits en een warme, goed sluitende capuchon maken samen met dit alles de Glacier een slaapzak van topklasse.

Birland Glacier

De taps toelopende Glacier is van boven vrij ruim (85cm) zodat je je nog makkelijk kunt bewegen zonder meteen jezelf vast te draaien. Aan het voeteneind is de omtrek 54 cm, ruim genoeg om je voeten te kunnen bewegen en eventueel sokken en andere kledingsstukken te bewaren tijdens de koude nacht.

Als tijk is voor deze slaapzak Pertex 672 gebruikt. Dit is een zeer lichte stof die tevens ademend en waterdicht is. Hierdoor hoef je tijdens een korte regenbui dus niet meteen in paniek te raken: de druppels parelen zo van je slaapzak af. Het dons komt uit Oost-Europa, daar waar de kwalitatief beste donssoorten vandaan komen. Verder is de slaapzak afgewerkt met een YKK-rits met dubbele schuiver. Deze kun je dus ook aan het voeteneind openmaken voor extra ventilatie en zorgt er tevens voor dat je twee Glaciers aan elkaar kunt ritsen.

De belangrijkste kenmerken van de Birdland Glacier op een rijtje:

  • donsvulling van 90% ganzendons (vulgewicht 900 gram)
  • tijk van Pertex 672
  • YKK-rits voor aan elkaar ritsen van twee slaapzakken
  • donskraag, tochtstrook langs de rits en capuchon
  • ruime slaapzak (230x85/54)
  • totaal gewicht ongeveer 1485 gram
  • wordt geleverd inclusief compressie-zak

De verkoopprijs van de Birdland Glacier slaapzak is Hfl. 909,-.

Mocht jij ook een Birdland Glacier slaapzak willen aanschaffen, loop dan binnen bij de betere buitensportzaak. Winkels die de Birdland Glacier slaapzak nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Atelier Birdland in Maarsbergen (0343-431600).

Meer over slaapzakken lees je in de materialenrubriek.

Meer over Birdland vind je op site van Birdland.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }