foto

In de kijker: Suunto Vector

De Suunto Vector is een zogenaamde 'wristop computer'. Daarmee is ook meteen gezegd dat dit horloge niet zomaar een horloge is. Naast de tijd kun je er tevens de luchtdruk en temperatuur (barometer), hoogte (hoogtemeter) en richting (kompas) op zien. Alle gegevens zijn makkelijk af te lezen door de grote karakters die worden gebruikt en de achtergrond verlichting voor als het donker is.

Een andere bijzonderheid van de Vector is het feit dat het horloge is gekozen tot 'Product of the year 1999/2000'. Dit is de 'Oscar' voor buitensportproducten welke alleen wordt toegekend aan de beste producten. De verkiezing voor 'Product of the Year' wordt georganiseerd door de Europese buitensportbladen Outdoor (Duitsland), Op Pad (Nederland), TGO (Groot-Brittanië) and Ute magazinet (Zweden).

Inmiddels zijn er verschillende wristop computers van Suunto op de markt, met elk een eigen doelgroep. Zo zijn er onder andere de 'Advizor' (met hartslagmeter voor hardlopers), de 'Altimax (hoogtemeter voor klimmers) en de 'Yachtsman' (met sailtimer voor zeilers).

Suunto Vector
Product of the Year

De Vector maakt bij zijn metingen gebruik van temperatuurcompensatie. Hierdoor is de meting veel nauwkeuriger en kun je 'm dan ook gewoon omhouden om betrouwbare informatie te krijgen. De hoogtemeter heeft een bereik van -500 tot +9000 meter en is dus letterlijk overal in de wereld te gebruiken. Een 24-uurs geheugen en een digitaal logboek houden je verticale bewegingen nauwkeurig bij zodat je deze later nog eens kunt bekijken en gebruiken voor positiebepaling. Ook de barometer houdt voor langere tijd zijn informatie vast (4 dagen). Hierdoor kun je, door de veranderingen van luchtdruk te bekijken, een weersvoorspelling doen. Het kompas heeft een duidelijke weergave van de gewesten en geeft tevens je richting aan (in graden nauwkeurig). Uiteraard heb je de mogelijkheid om declinatiegegevens in te voeren voor een nog betrouwbaardere positiebepaling.

De belangrijkste kenmerken van de Suunto Vector op een rijtje:

  • horloge (dag, tijd en datum, 3 dag-alarms, stopwatch en countdown timer)
  • hoogtemeter (huidige hoogte met een bereik van -500 tot +9000m (nauwkeurigheid 5m), verticale stijging/afdaling in m/min, automatische voortgangsmeter, 24-uurs logboeken)
  • barometer (druk, temperatuur, tijd, weergave ontwikkeling van druk/temperatuur, 4 dagen geheugen)
  • kompas (richting in graden, tijd, noord-zuid pijl, opslag richtingsinformatie, declinatie instelling)
  • temperatuurcompensatie
  • waterdicht tot 30 meter
  • batterij (zelf te verwisselen) met een levensduur van ongeveer 18 maanden
  • low-battery indicatie

De verkoopprijs van de Suunto Vector is Hfl. 479,-.

Mocht jij ook een Suunto Vector willen aanschaffen, loop dan binnen bij de betere buitensportzaak. Winkels die de Suunto Vector nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Meer over Suunto vind je op site van Suunto.

Recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 16-04-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }