foto

In de kijker: Katadyn Pocket

Katadyn heeft zijn Pocketfilter volledig vernieuwd en uitgebreid zodat deze filter nog beter voldoet aan de hoge eisen van buitensporters. Zo is er onder andere een uitvoerslang (met fles/bekerklem!) aan het ontwerp toegevoegd en is de filtergreep groter gemaakt zodat deze makkelijker in de hand ligt.

De Katadyn Pocket heeft een bijzonder lange levensduur: de filter gaat zo'n 50.000 liter mee. Dit verklaart ook de vrij hoge aanschafprijs van de filter, voor goede kwaliteit mag immers best betaald worden. Kijk je naar de prijs per liter, dan zul je zien dat de 'verbruiksprijs' juist weer veel lager ligt dan de meetse andere filters, simpelweg omdat hij zolang meegaat.

Katadyn Pocket

De Pocket heeft een filtervermogen van ongeveer 1 liter per minuut, Dat maakt de filter dus uitermate geschikt voor kleine groepen van 1 tot 4 personen. Door de handige (grote) greep worden je vingers niet moe en heb je dus geen problemen met het filteren.

Wat filtert de Pocket zoal weg? BacteriŽn en Protozoa. De filter is echter zo fijnmazig (0,2 micron) dat ook de meeste virussen niet doordringen tot het schone drinkwater. Voor het filteren maakt de Pocket gebruik van een keramische filter, terwijl zilverdeeltjes de filter schoonhouden (voorkomen dat bacteriën zich nestelen) tijdens opslag.

De belangrijkste kenmerken van de Katadyn Pocket op een rijtje:

  • zeer duurzame filter met een lage prijs per liter
  • filter met een zeer lange levensduur (50.000 liter)
  • keramische filter (0,2 micron) met zilverdeeltjes
  • filtervermogen van ongeveer 1 liter per minuut
  • handige beker/flessen klem maakt het filteren makkelijkers
  • 520 gram
  • wordt geleverd inclusief schoonmaakdoekjes en opbergetui

De verkoopprijs van de Katadyn Pocket is Hfl. 695,-.

Mocht jij ook een Katadyn Pocket willen aanschaffen, loop dan binnen bij de betere buitensportzaak. Winkels die de Katadyn Pocket nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Meer over Katadyn vind je op site van Katadyn.

Meer informatie over waterfilters vind je in de materialenrubriek van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }