foto

In de kijker: Garmin NavTalk GSM

De NavTalk GSM is het broertje van de eerder verschenen Garmin NavTalk (Pilot). Deze volwaardige GPS-ontvanger is tevens uitgerust met een sterke GSM-module. Daardoor kan hij zowel als GPS-ontvanger alsook als GSM-telefoon worden gebruikt.

Garmin NavTalk GSMHet is niet alleen de combinatie van GSM/GPS die de NavTalk GSM tot een speciale ontvanger maakt. Het zijn juist de extra's die zijn ingebouwd die de ontvanger behoorlijk compleet maken. Wat te denken van de route-navigatie mogelijkheid die middels geluid aangeeft welke kant er op moet worden gegaan (als vervanger dus van een auto-navigatie-systeem). Of de downloadbare kaarten tot op straatniveau, zodat de ontvanger altijd up-to-date kan worden gehouden, waar je ook heen gaat. Voor dagjesmensen is er een nieuwe uitkomst: middels de GSM-module kunnen gegevens over plaatsen (Points of Interest) worden binnengehaald, welke direct door de GPS-module zijn te gebruiken.

De GPS-module bestaat uit een krachtige 12-kanaals (parallel) ontvanger. Met ruimte voor 500 waypoints en 2000 trackpoints heeft de gemiddelde gebruiker een overdaad aan opslag-capaciteit om zijn/haar routes en belangrijke punten in weer te geven. Zoals gezegd kan de GPS als navigatie-systeem ook route uitrekenen over de weg en je vervolgens in de goede richting leiden middels een sprekende chip. Kaarten kunnen worden gedownload van de bekende MapSource-CDs van Garmin.

Ook de GSM-module is klaar voor de toekomst: WAP, ingebouwde modem, SMS, sneltoetsen, vibrerend alarm en tunes-mogelijkheden zijn allemaal aanwezig.

Naast GPS en GSM kan de NavTalk GSM ook als PDA worden gebruikt. Zaken als een organizer, adressenboek, kalender, ToDo-lijst, Microsoft Synchronisatie en spelletjes zitten standaard ingebouwd. Uiteraard kan de NavTalk GSM zijn positie doorsturen naar een andere NavTalk GSM zodat men op de hoogte is van elkaars positie.

De NavTalk GSM weegt 170 gram en komt met een geheugen van 1,5 of 16 Mb (afhankelijk van versie). De afmetingen van de GPS/GSM: 133 x 51 x 24 mm.

De verkoopprijs van de Garmin NavTalk GSM zal rond de Hfl. 3150,00 of EURO 1430 liggen.

De Garmin NavTalk GSM zal waarschijnlijk vanaf eind januari/begin februari in de winkel liggen. Bel met je favoriete buitensportzaak of ze 'm ook in het assortiment opnemen. Winkels die de Garmin NavTalk GSM (nog) niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Sailtron BV in Houten (030-2840850).

Meer gedetailleerde informatie over de Garmin NavTalk GSM vind je uiteraard in de GPS-Koopgids. Voor meer informatie over GPS in het algemeen kun je ook in navigatie-rubriek kijken. Tevens kun je de site van Garmin bezoeken voor meer info over dit merk.

Recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }