foto

In de kijker: Magellan SporTrak Pro

De SporTrak Pro is één van de nieuwste handheld GPS-ontvangers die Magellan op dit moment in het assortiment heeft. De Pro maakt deel uit van de SporTrak-serie, bestaande uit 3 versies (standaard, Map en deze Pro). Het is een lichtgewicht ontvanger (slechts 170 gram inclusief batterijen) en zit barstensvol mogelijkheden voor de veeleisende hiker.

Magellan SporTrak ProNaast de gewone standaard-mogelijkheden die een GPS kan bieden heeft de SporTrak Pro ook enkele handigheden die je niet in elke ontvanger zult vinden. Zo is het interne geheugen van deze ontvanger maar liefst 9 Mb. Genoeg om een behoorlijke hoeveelheid informatie reeds standaard in de ontvanger te hebben (oa belangrijkste wegen, steden, vliegvelden, etc.). Dit geheugen wordt echter vergezeld van 23Mb aan extra ruimte voor het uploaden van extra informatie (bijvoorbeeld detail-kaarten van de MapSend-software). Ook handig is de mogelijkheid om gelopen tracks op te slaan als routes, zodat je ze nog makkelijker kunt delen met andere GPS-gebruikers. De twee AA-batterijen waar de ontvanger op werkt houden het ongeveer 13-14 uur uit in normale omstandigheden. Dat is dus ruim voldoende voor een lange weekend-hike als je de ontvanger erg vaak nodig hebt tijdens het lopen en meer dan voldoende voor een week in de buitenslucht als je 'm alleen nodig hebt om jezelf af en toe even te her-oriënteren.

Oriënteren is overigens makkelijk gemaakt met deze ontvanger. Door de relatieve positie van de maan en de zon aan te geven met betrekking tot het punt waar je staat is het makkelijk om te kunnen bepalen waar het noorden is. Een functie die dus als het ware als een kompas werkt.

Overigens is de SporTrak Pro (net als de andere SporTrak-ontvangers) waterdicht en blijft hij zelfs drijven als je 'm per ongeluk in het water laat vallen. De ontvanger wordt behoorlijk compleet geleverd, inclusief een duidelijke handleiding en PC-kabel. Wil je ook detail-kaarten (van wegen/steden) kunnen oploaden naar de ontvanger dan zul je de losse MapSend CD-ROM moeten aanschaffen.

De verkoopprijs van de Magellan SporTrak Pro is EURO 499,-.

Mocht jij ook een Magellan SporTrak Pro willen aanschaffen, loop dan binnen bij de betere buitensportzaak. Winkels die de SporTrak-serie nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Holland Nautic in Apeldoorn (055-5412122).

Voor meer informatie over Magellan GPS-ontvangers kijk je uiteraard op de website van Magellan: www.magellangps.com.

Recente nieuws-items met betrekking tot Magellan:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 16-04-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }