foto

In de kijker: Julbo S-Cape

De S-Cape is op dit moment één van de top-modellen van het Franse zonnebrillen-merk Julbo. Niet vreemd als je bedenkt dat het eigenlijk twee brillen in één zijn: de Alti-Chromic lenzen passen zich namelijk automatisch aan de lichtsterkte aan. Is het licht wat minder fel, dan heb je een categorie1 3 bril. Wordt het licht echter feller dan heb je in eens een categorie1 4 bril op je neus.

Julbo S-CapeHoewel de Alti-Chromic lenzen de S-Cape natuurlijk al uniek maken heeft deze zonnebril meer troeven: de kunststof sunstoppers aan de zijkant kun je namelijk makkelijk verwijderen (wel zo veilig bij bijvoorbeeld autorijden), de neusbrug is een zogenaamde 'Morpho Nose': een bijzondere naam voor een prettig (en stevig) zittende neusbrug die je bril ook op je neus houdt tijdens bijvoorbeeld hardlopen. Omdat de veren aan de achterkant van de bril alle kanten kunnen worden gebogen is de bril geschikt te maken voor alle 'hoofd-maten'. Zit hij te strak, dan kun je 'm zelf bijstellen.

De S-Cape wordt geleverd in een futuristisch ogende verpakking, inclusief 'onbreekbaar' beschermingsdoosje en een verstelbaar koordje om de bril ook om je nek te hangen. Doordat het koordje verstelbaar is, kun je de S-Cape ook dragen tijdens het kayakken of hardlopen zondar dat je meteen bang hoeft te zijn 'm te verliezen.

De verkoopprijs van de Julbo S-Cape is EURO 89,95.

De Julbo S-Cape vind je bij de betere buitensportzaak in Nederland of België. Winkels die de Julbo S-Cape niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Bart van Driel (+31 (0)6 41 24 73 76).

Meer informatie over Julbo

Voor meer informatie over Julbo in het algemeen kun je ook de site van Julbo zelf bezoeken.

Meer informatie over zonnebrillen

Voor meer informatie over zonnebrillen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

1.Onderverdeling in categorieën
Om een juiste keuze te maken uit de vele soorten lenzen hoef je niet alleen op kleur en materiaalsoort te letten. De meeste bekende merken werken tegenwoordig met 4 categorieën (CE Standard Protection Classes), waardoor je makkelijker kunt kijken of de bril wel past bij de omstandigheden waarvoor je 'm wilt gebruiken:

Cat. % zichtbaar licht dat wordt doorgelaten Omstandigheden
0 80 tot 100% zwaar bewolkte omstandigheden
1 43 tot 80% bewolkte omstandigheden
2 18 tot 43% zonnige omstandigheden
3 8 tot 18% zonnige omstandigheden, hooggebergte en op water
4 3 tot 8% zonnige omstandigheden, hooggebergte en op water, niet te gebruiken in de auto

Recente nieuws-items met betrekking tot Julbo:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }