foto

In de kijker: Primus Omnifuel

Lang geleden kon je in deze rubriek al eens iets lezen over de Primus Multifuel brander. Primus heeft echter niet stil gezeten en is enige maanden geleden gekomen met de opvolger van de Multifuel: de Primus Omnifuel. Het neusje van de zalm op brandergebied van dit moment.

Primus OmnifuelDe Omnifuel gaat net iets verder de multifuel: hij brandt op nagenoeg alle vloeistoffen die brandbaar zijn (van benzine en diesel tot white gas en kerosine, van de bekende butaan/propaan mix tot zo'n beetje een sterke wodka. Door de twee verschillende aansluitingen (één voor gas en één met pomp voor vloeistof) doet hij zijn naam dus eer aan. Nieuw aan de Omnifuel zijn verder onder andere de sudder-stand (voor het heel zacht laten branden), het leegbrand-systeem van de vloeistof-pomp (omdraaien van de fles zorgt dat de brandstog uit de slang volledig wordt opgebrand) en het handige multi-tool dat erbij geleverd wordt. Opbergen kan in een bijzonder handig ontworpen nylon/neopreen zakje dat is uitgerust met een extra binnenzakje voor de multitool en ander klein gereedschap.

De Omnifuel is vrij licht van gewicht (410 gram zonder pomp) en heeft een behoorlijk hoog vermogen (3000 W). Daarmee ben je dus verzekerd van een snelle kooktijd van water (in 3 minuten een liter water), maar aan de andere kant door de sudderstand ook van eenniet aangebrande maaltijd (ideaal voor pasta's dus!). Pannen blijken op de Omnifuel bijzonder stabiel te staan. De brander ligt namelijk vrij laag op de grond en de draagarmen houden daarmee zelfs grotere pannen goed op hun plaats tijdens het koken (en roeren).

De verkoopprijs van de Primus Omnifuel is EURO 179,95.

Mocht jij ook een Primus Omnifuel willen aanschaffen, loop dan binnen bij de betere buitensportzaak. Winkels die de Primus branders nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Voor meer informatie over Primus-producten kijk je uiteraard op de website van Primus: www.primus.se.

Recente nieuws-items met betrekking tot Primus:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }