Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Cerrotorre RUSA 23

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 10-11-2010, 04:31

Cerrotorre RUSA 23

Een dagrugzak is een rugzakje tussen de 15 en 35 liter, geschikt om er je lunch en wat werk/studie gerelateerd materiaal in mee te nemen, je boodschappen mee te doen of juist om tijdens een snelle beklimming/ tocht je "essentials" in te vervoeren. En juist dat is dus wat ik zocht in een rugzakje.

Wensenlijstje

Ik zocht dus een rugzakje voor het mee nemen van de dagelijkse dingen naar het werk, of juist voor een wwa setje, thermos en lunch tijdens een wandelingetje of fietstochtje. Ik had al een behoorlijke reeks aan tassen thuis aan de haak hangen en zocht niet echt naar een vervanger maar juist naar een aanvulling. Zo hangt deze rugzak voor mij tussen mijn waterzak rugzakje (3 liter) en mijn kleinste daypack van een ruime 40 liter.

Wat ik er mee ging doen was reizen van en naar het werk met de te verwachten dingen als lunch en een thermomok voor in de trein. Ook wilde ik een rugzak die ik tijdens een wat uitgebreider MTB-tochtje kon volstouwen met wat kleding, drinksysteem, gereedschapje en wat te eten.

De Cerrotorre rugzakken komen uit Korea en zijn toch wel een slag apart, heb al van een boel Europese/Amerikaanse merken rugzakken maar deze in Korea ontworpen rugzakken zijn toch wel degelijk wat anders. Een behoorlijk aantal details in de vormgeving als ideeën over welk soort zakje waar moet komen zijn echt anders, grappig. Bijvoorbeeld het zakje voor de meegeleverde regenhoes zit bij de meeste merken onder de rugzak verstopt, bij de RUSA zit deze boven op, de ritsen worden bediend met runners waar alleen een touwtje door zit, de daisychain-achtige rubber dingen zitten aan de zijkant en een typisch Europees detail als een lusje voor een fietsachterlicht ontbreekt.

Pasvorm

Volgens sommige wervende teksten zou dit een dames model moeten zijn... Maar heb nog niet kunnen ontdekken waarom? Maar wat mij wel opvalt is dat de schouderbandriemen wat aan de korte kant zijn, maar voor mij precies lang genoeg. Ik kan deze rugzak comfortabel dragen op de fiets en te voet. Verder beschikt deze rugzak over een kunststof rugplaat met aan de buitenzijde een drietal EVA bobbelschuimpjes. Deze zouden voor wat verluchting op de rug moeten zorgen. De schouderbanden zijn in een soort S gevormd en zijn wel degelijk lang genoeg en bijzonder comfortabel. Natuurlijk zit er een torso-strap aan de banden en kun je twee dunne heupriempjes gebruiken of van de rugzak afhalen.

Tijdens het fietsen in het bos met een volle platypus drinkzak bleek toch wel dat door het gebruik van de heupriempjes en de wat slappere rugpand deze rugzak zich moeiteloos rond mijn rug vouwde en dus zeer comfortabel op mijn rug hing, zeker een pluspunt. Uit andere rugzakken moet ik altijd het rugpand verwijderen als ik ermee lang op de fiets zou willen zitten.

Ook te voet draagt deze rugzak comfortabel. Je moet er natuurlijk geen 15 kg in willen stoppen, maar voor een dag spullen als je netbookje, lunch, themomok en een jasje gaat perfect. Ik kan er ook voor een serieus dagje wandelen spullen in kwijt, mijn grote thermos, wwa, zitmatje of alite stoeltje en wat te eten gaan er moeiteloos in mee.

Indeling

De bijgeleverde regenhoes gaat standaard in een zakje bovenop de rugtas, en is blauw. Ook is dit een universeel model voor rugzakken tot zo rond de 30 liter. Zelf heb ik er dus een andere knal gele hoes bijgekocht zodat ik in het verkeer een stukje beter opvalt als het weer weer wat minder is.

In het bovenste vakje steek ik zelf altijd mijn sleutels en wat gereedschap, is daar wel erg makkelijk voor. In het grote voorvak heb je dan wel een speciaal vak voor papieren, een stel pennen, en zit er een klipje om je sleutels aan te hangen, maar dit vak heeft pak 'm beet 1/3 van de inhoud van de tas dus zit deze bij mij zodanig vol dat ik een gereedschapje of een setje sleutels boven op handiger vind zitten.

Het hoofdvak bevat een speciaal vak voor je slurpzak tot max 4 liter met een bijbehorend gat met neopreen afdekstukje voor de slang, deze gaat wel altijd over de rechter schouderband. En hier zitten ook twee compressiestraps zodat je het hoofdvak redelijk stabiel kan samen trekken. Het grote voorvak bereik je door een verticale rits aan de voorzijde, dit is makkelijk om in te laden maar even snel je compas te vinden is als dit vak vol zit wat lastiger. Maar door deze verdeling van ruimte is het wel heel erg makkelijk inpakken.

Aan de buitenzijde zit aan weerskanten mesh pockets waar je een waterfles of je regenhoesje/reflectie-hesje in kwijt kunt. Ook zitten er aan weerskanten een stel daisychain-achtige rubber strips, maar deze nog niet effectief mogen gebruiken dus geen idee of ze daar wel goed zitten. Verder zitten er boven en onder aan twee stiek lussen met stoppers zodat je je wandel stokken of je pikkel goed kunt vast zetten, en dat er twee stiek lussen zijn gebruikt is voor een stel wandelstokken echt wel ok, bij mijn andere rugzakken zit ik vaak te hannesen om deze goed weg te steken.

Conclusie

Deze rugzak gaat nu een seizoen dag in dag uit mee en ziet er nog best goed uit, weinig sporen van slijtage. De rugzak is opgetrokken uit 210D nylon ripstop met een EVA gepadded rugpand met een kunststof plaat, weegt nog geen 800 gram. Geen klagen over de pasvorm, zit eigenlijk gewoon als een huis.

Dus zoek je een degelijke niet al te grote dagrugzak voor een actievere vorm van recreëren of juist voor onder weg naar het werk dan lijkt me dit een aardige optie, mij bevalt deze rugzak zeker erg goed.

Prijs zo rond de 65 euro.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.cerrotorre.co.kr/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: