Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Karrimor Kodiak 30

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 26-04-2012, 02:41

Karrimor Kodiak 30

De Kodiak 30 van Karrimor is een praktisch rugzak voor dagtochten met een inhoud van 30 liter. De rugzak is voorzien van een comfortabel Airmesh rugpand en weegt slechts 1050 gram.

Allround daypack

Voor mij is de Kodiak 30 van Karrimor een typische allround daypack: ik kan ‘m voor nagenoeg alle dagtochten gebruiken, of dat nu een tocht in de zomer of winter is en of ik nu enkel ga wandelen of ook via ferrata ga beoefenen. Een no-nonsense rugzak zou je kunnen zeggen, want hij doet gewoon wat een dag rugzak moet doen zonder overbodige toeters en bellen.

Compleet zonder franje

Zoals gezegd is het een rugzak zonder overbodige franje. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet compleet is. Van boven naar beneden is de pack voorzien van een topvak met daarin een sleutelclip en er bovenop een elastisch bungee-systeem om de jas onder te binden, een hoofdvak met daarin een apart vak voor de hydratiezak, meshvakken aan de zijkant, inclusief compressie-straps, bevestigingspunten voor wandelstokken en een afsluitbaar voorvak en tot slot onderaan een ingebouwde regenhoes.

Comfortabel Airmesh rugpand

Karrimor maakt bij de Kodiak 30 gebruik van een zogenaamd Airmesh rugpand. Dat is een gepolsterd rugpand, waarbij de drukpunten die tegen de rug komen zijn voorzien van mesh (gaas). Tussen die drukpunten door loopt een golvend kanaal waar lucht vrij kan circuleren tussen de rug en het rugpand. Tijdens tochten op warmere dagen heb je daar veel profijt van, want het verminderd drastisch de hoeveelheid zweet op je rug; iets waar ik zelf regelmatig last van heb tijdens mijn tochten in Spanje. De heupband en schouderbanden zijn ook (licht) gepolsterd en dragen daarmee bij aan het draagcomfort.

Gewoon degelijk

Eigenlijk is er niets negatiefs op te merken aan deze dagrugzak van Karrimor: hij doet gewoon wat hij moet doen en doet dat op een prima manier. Hij is netjes afgewerkt, draagt comfortabel en heeft inmiddels al gedurende vele kilometers bewezen prima in staat te zijn lasten van zowel veel als weinig gewicht zonder problemen te dragen. Tijdens het lopen blijft de rugzak goed stabiel op zijn plek en tijdens de enige regenbui die de rugzak heeft meegemaakt deed de regenhoes waar hij voor is gemaakt: de inhoud van de pack droog houden. Kortom: een degelijke dagrugzak voor allround gebruik.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.karrimor.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: