Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Conower Jerky Beef-Jerky

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 10-03-2013, 08:53

Conower Jerky Beef-Jerky

Conower Jerky is een vrij nieuwe speler op de beef-jerkey markt maar ik voorspel een gouden toekomst voor dit Duitse merk. Simpelweg omdat ze een bijzonder goede, lekkere en redelijk geprijsde beef-jerky aanbieden.

Duits rundvlees

Conower Jerky wordt gemaakt van hoogwaardig Duits rundvlees. Dit wordt gedroogd en daarna direct verpakt. De kwaliteit van het vlees is goed. Droog, maar niet zo droog en taai als enkele andere soorten beef-jerky die ik heb geprobeerd. Overigens bieden ze naast beef-jerky ook turkey-jerky aan, kalkoen dus.

Diverse smaken

Ik heb verschillende smaken geprobeerd van Conower Jerky, onder andere Bärlauch-Pfeffer: een combinatie van daslook en peper. Erg lekker van smaak, pittig maar net niet te pittig. Andere smaken die ze aanbieden zijn deClassic versie en Turkey-Jerkey in heerlijk pittige chili-paprika versie.

Mooie porties

Conower Jerkey biedt hun outdoor beef-jerky aan in twee verschillende soorten porties: een grote zak van 90 gram en een kleine zak van 25 gram. De grote is ideaal als je met meerdere mensen een weekendje weg gaat, terwijl ik met de kleine meer dan voldoende heb voor mezelf gedurende een weekend. De aluminium (staande) zakjes zijn voorzien van een ziplock-sluiting en dus prima af te sluiten nadat ze zijn geopend. Wél raadt Conower aan om een eenmaal geopend zakje binnen twee dagen volledig te consumeren.

Ook voor niet buitensporters

Niet alleen buitensporters eten beef-jerky tijdens hun tochten. En daarom heeft Conower ook bijvoorbeeld voor atleten en speciale versie van hun jerky. Porties en smaken afgestemd op verschillende doelgroepen dus.

Aanrader

Voor mij is Conower Jerky absoluut een aanrader. Tot nu toe heb ik het merk nog niet in de Nederlandse schappen zien liggen, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren gezien de prijs/kwaliteit-verhouding van deze beef-jerky.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.conower-jerky.de

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: