Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Lowepro Photo Sport Pro 30L AW

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 11-12-2013, 02:56

Lowepro Photo Sport Pro 30L AW

De Lowepro Photo Sport Pro 30L AW is een cameratas en rugzak in één. Daarbij is gekozen voor een cameratas die ruimte biedt aan een grote spiegelreflexcamera me enkele accessoires, plus een zeer featurerijke rugzak die bovendien ook nog eens behoorlijk comfortabel draagt.

Uitneembare cameratas

In de onderzijde van de Photo Sport Pro 30L AW zit een aparte cameratas verwerkt. Deze is voorzien van de nodige schuimvlakken om de camera goed te beschermen tegen schokken, maar is bovendien uitneembaar. Wat dan over blijft is een apart volwaardige rugzak die je prima kunt gebruiken voor dag- en weekendtochten. Maar het geeft je ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de camera in zijn geheel een dagje thuis te laten terwijl deze toch goed is opgeborgen. Het vak waarin de cameratas is geplaatst is bovendien gemakkelijk toegankelijk. Door de rugzak over een schouder te hangen kun je er direct bij, simpelweg omdat de toegang aan de zijkant van de rugzak zit verwerkt. Bovendien is de cameratas vrij ruim. Een spiegelreflex, inclusief medium formaat objectief, flitser en enkele accessoires zoals batterijen en schoonmaakkit vinden zonder problemen een plekje.

Volwaardige rugzak

Ik kan niet anders zeggen dan dat lowepro met de Photo Sport Pro 30L AW een volwaardige rugzak heeft gemaakt. Hij draagt bijzonder comfortabel, is gemakkelijk in te pakken dankzij de grote topopening en biedt plaats aan de belangrijkste zaken dankzij een apart topvak, extra voorvak, zijvak voor drinkfles en topvak voor klein materiaal. Al met al meer dan genoeg ruimte om materiaal voor een dag- of weekendtocht in op te slaan (huttentocht zonder tent of slaapzak, hoewel deze eventueel onder de pack kunnen worden bevestigd).

Praktisch in gebruik

De pack is verder goed verstelbaar, zowel voor wat betreft de schouderbanden en heupband als ook wat betreft compressie: je kunt gemakkelijk een jas aan de buitenzijde hangen bijvoorbeeld en materiaal gaat niet schuiven als je de rugzak niet helemaal vol doet maar de straps aantrekt. Een kaart kun je gemakkelijk wegstoppen in het voorvak en binnenin is bovendien een apart vak voor de waterzak geplaatst. Zelf heb ik dat vak overigens ook al gebruikt voor de iPad tijdens een dag waarbij ik foto's moest maken en op de iPad aantekeningen moest bijhouden.

Ingebouwde regenhoes

De ingebouwde regenhoes heb ik overigens nog niet hoeven te gebruiken, maar uiteraard wel even geprobeerd. Gemakkelijk te gebruiken en zorgt bovendien voor extra bescherming van de cameratas als hij onder in de rugzak is weggestopt.

Ideale combinatie

Enthousiast! Dat is denk ik de kortste, maar beste beschrijving van mijn mening over de Lowepro Sport Pro 30L AW. Het is een ideale combinatie van een goede, volwaardige en comfortabele rugzak met een ruime, robuuste en praktische cameratas. De tas is bovendien betrekkelijk licht van gewicht en gemaakt van hoogwaardige materialen. Een absolute aanrader voor de serieuze hiker/fotograaf die graag zijn camera veilig en gemakkelijk met zich meeneemt op korte tochten.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.lowepro.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: