Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Barebones Forest Lantern

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 20-11-2014, 02:02

Barebones Forest Lantern

In deze bespreking een product dat niet direct mee gaat in je rugzak, maar zeker wel de moeite waard is om aan je uitrusting toe te voegen. Zeker als je een vaste standplaats gebruikt die je met OV of auto kunt bereiken is deze lantaarn, de Forest Lantern van Barebones, een absolute aanrader.

Vintage lantaarn

De Forest Lantern van Barebones is een zogenaamde vintage lantaarn, maar dan in een behoorlijk modern jasje. De lantaarn heeft de looks van een antieke lamp zoals je die van vroeger kent, maar heeft enkele features die de moderne kampeerder zeker weet te waarderen. Zo kun je de lamp dimmen naar wens en kun je hem gebruiken om je telefoon of ander klein USB-apparaat op te laden!

Niet lichtgewicht, wel mooi

Zoals gezegd is deze lamp niet bedoeld voor de lichtgewicht hiker die elke gram van zijjn/haar rugzak telt. Deze lantaarn is bedoeld voor op de camping of op je balkon of in de tuin thuis. De lamp weegt 836 gram, maar is gemakkelijk mee te nemen aan de draagbeugel. Hij is gemaakt van roestvrijstaal, dus je kunt hem eventueel gewoon buiten laten hangen of staan.

Praktisch in gebruik

De Forest Lantern biedt naast het voordeel dat hij oplaadbaar is tevens enkele praktische voordelen boven een traditionele olielantaarn. Zo is het licht van deze lantaarn bijzonder makkelijk en nauwkeurig in te stellen. Een draaiknop zorgt ervoor dat het licht gevarieerd kan worden van 1 tot 325 lumens, waarbij het felste licht ruim voldoende is om het gehele balkon of terras te verlichten, evenals de binnenkant van een grote familietent. Een ander praktisch voordeel aan deze lantaarn is het feit dat je er bijvoorbeeld je smartphone mee kunt opladen middels de USB-aansluiting waar de lantaarn over beschikt.

Snel opladen, lang lichtplezier

De Barebones Forest Lantern beschikt over twee interne 8W lithium-ion accuÂ’s, welke volgens de fabrikant tussen 4 en 6 uur kunnen worden opgeladen. In de praktijk blijkt dat te kloppen, afhankelijk van onder welke omstandigheden de lamp wordt opgeladen. Thuis gebeurde dat steeds tussen de 4 en 4,5 uur. Vervolgens heeft hij een brandtijd die afhankelijk is van de felheid waarop je het licht instelt. Volgens de fabrikant houdt de lantaarn het 3 uur uit in de felste stand en 80 uur in de minst felle stand. Het licht komt overigens van een 5 Watt Cree LED, waarop de fabrikant 2 jaar garantie geeft. De LED gaat volgens de specs 20.000 branduren mee, dus deze zul je waarschijnlijk nooit hoeven te vervangen. Het opladen van een telefoon doe je via de USB-poort waarmee de lantaarn is uitgerust. Deze poort heeft een output van 5V/1,5A, dus voldoende voor de meeste smartphones.

Conclusies uit de praktijk

Ik heb de lamp meerdere keren gebruikt onder verschillende omstandigheden: op balkon thuis, op een camping bij warme en koude omstandigheden, met of zonder gebruik te maken van de USB-poort om een telefoon op te laden en met meer of minder fel licht. En ik kan niet anders zeggen dan dat deze lamp op alle fronten een aanrader is. Hij ziet er mooi uit, is praktisch in het gebruik en is bovendien goed afgewerkt: het is een lantaarn van hoge kwaliteit. Wat mij betreft is deze lantaarn ideaal voor op de camping en voor in de tuin/balkon, daardoor is hij zijn geld waard omdat hij het hele jaar door gebruikt kan worden. Bovendien is het een mooi product om cadeau te doen aan iemand die graag geniet van zijn/haar tuin/terras/balkon of regelmatig op een camping vertoeft.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.barebonesliving.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: