Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Magicshine MJ-858

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 09-11-2016, 04:11

Magicshine MJ-858

Nu de dagen weer korter worden en de nachten langer pak ik weer wat sneller naar veel licht. En dat is wat dit kleine krachtpatsertje brengt.

Materiaal

Magicshine is een bedrijfje uit Azië die zich heeft toegelegd op het fabriceren van hoogwaardige verlichting voor zowel de buitensport als duiken. De lampjes worden gekenmerkt door het gebruik van degelijke materialen tegen een scherpe prijs. Deze set, de MJ-858, bestaat uit een slimme lampkop met een aan/uitknop met accu indicator, een setje rubber o-ringen, een 4 cells (18650 cellen) 4,4 Ah accupak en een degelijke lader.

De lampkop weegt 77 gram, met de schakelaar schakel je tussen de drie standen en deze geeft met een kleuren ledje. De kop zelf meet grofweg 4,5 bij 3,5 cm en is opgetrokken uit aluminium, zwart geannodeerd. Het huis bestaat uit een binnendeel waar de lamp zelf in zit met erg veel koelribben, de buitenhuls houdt de boel bij elkaar en zorgt voor nodige verluchting.

Het accupack bestaat uit 4 18650 cellen van Samsung gevangen in een kunststof huis die er behoorlijk hufterproof uitziet. Het pakket wordt met twee rubber straps vastgemaakt aan bv je fietsframe. De huidige accupacks bevatten LG-cellen.

Gebruik

Voor de donkere dagen gebruik ik op de fietstochtjes in de avond meestal twee lampen, een op het stuur en een op de helm. Voorheen had ik zowel op het stuur als op de helm een S12/S14 van Xeccon zitten. De maximale lichtopbrengst van de lampkop is zeker hoger dan deze lamp maar de lampkop is ook bijna twee keer zo groot en zwaar. Dus na de aankoop van deze MJ-858 draagt mijn helm een pak lichter in de donkere dagen.

De lamp wordt zowel on als off-road ingezet in combi met een lamp op het stuur. De lamp op de helm is heel erg prettig om ook een duidelijk spoor te hebben als je met je hoofd draait. Met een sterke lamp op je stuur (1200 a 1400 lumen) creëer je nl voor jezelf een behoorlijke tunnel van licht en met een goede lamp op je hoofd zie je dus buiten je tunnel nu ineens ook veel meer.

De Magicshine heeft t.o.v. van de Xeccons wel een veel duidelijker bundel, de Xeccons geven veel meer “spill” wat een erg prettig lichtbeeld geeft voor rechtuit, maar als je op je helm een spot hebt die een duidelijke bundel heeft kun je veel beter zaken uitlichten en als je deze bundel in je zichtlijn hebt kun je veel makkelijker anticiperen.

De MJ-858 leeft zeg maar op mijn helm, hier zit een houder op die nauw aansluit op je stuur. Je gebruikt dus het o-ringetje voor om het stuur gewoon op de helmmontage. De helm-houder is een aangepaste versie van die bij de Xeccons zaten. Zit erg stevig. Echter is de bekabeling van deze set van een lengte dat je of je mede fietser even moet vragen de boel aan te sluiten of je staat even moeilijk te doen met het opzetten van je helm. De accupack steek ik nl in mijn fietsrugzak (yep, MTB-er) en als het eenmaal zit werkt dat perfect. De schakelaar vinden met je handschoenen aan gaat ook prima, duidelijke klikker en je schakelt de lamp altijd aan in de stand maximaal. Je schakelt vervolgens door naar 35% (volgens mij) en dan door naar de knipper stand, maar deze mogen ze van mij wel verstoppen achter een exotische knoppen combinatie, die wil je niet gebruiken in een donker bos want dan verblind je jezelf direct...

Met de duidelijke kleuren van de led in vijf kleuren wordt aangegeven hoeveel stroom er nog in je accupack hebt zitten. Op de stand maximaal heb je ongeveer 3 ½ uur licht, op de tweede stand volgens de beschrijving meer dan 10 uur… zoveel heb ik tot op heden niet nodig gehad.

Conclusie

Super aanvulling op een lamp op je stuur, zoek je een licht gewicht lamp voor op de helm die serieus veel licht geeft en makkelijk in gebruik is zou je naar deze lamp kunnen kijken. De accupack zit goed in elkaar, de lader ziet er ook erg goed uit en de lampkop zelf is ook erg goed afgewerkt. Het is zeker geen Lupine lamp maar daar is de prijs ook naar.

Deze lamp is van het modeljaar 2015, maar wordt door behoorlijk wat zaken nog gewoon gevoerd, kost rond de 60 euro. Prima lamp.

Specs

 • 1000 lumens one Cree XM-L2
 • LEDs LED life: 50,000 hours
 • Shell material: 6061 T6 aluminium alloy
 • surface treatment Type111 hard anodized anti abrasive finish
 • Lens: Optical lens
 • Switch: push button tail switch
 • Power modes: High, Low, Flash
 • Battery: 4 x 18650 Li-ion battery 7.4v 4.4Ah
 • Battery life: 500 charges
 • Charging time: 3 - 3.5 hours
 • Waterproofing - IPX4
 • Package: Gift box with magnetic lid
 • Working temp: -10C to 40C
 • Run time 3.5hours on 100% brightness

Pluspunten

 • Erg licht van gewicht
 • O-ring montage is erg makkelijk
 • Erg fijne lichtbundel

Minpunten

 • Kabel van de lampkop naar de accupack is voor op de helm net wat aan de korte kant
 • Lampkop kun je niet draaien tov de montage, minderhandig voor op het stuur

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.magicshine.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: