Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

T-REIGN FOX40 Safety Whistle

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 27-09-2017, 10:24

T-REIGN FOX40 Safety Whistle

T-REIGN® Retractable Outdoor Products is Amerikaans merk dat zich volledig heeft gespecialiseerd op producten die je helpen om nooit meer te hoeven zoeken naar die kleine onderdelen van je outdoor-uitrusting. Zoals de FOX40® Safety Whistle, een signaalfluit die je aan de schouderband van je rugzak kunt hangen om zo in geval van nood altijd direct aandacht te kunnen trekken. Maar dit product gaat veel verder dan dat...

Het principe van T-REIGN® Retractable Outdoor Products

De zogenaamde Retractable Outdoor Products van T-REIGN® zijn gebaseerd op een compact katrolsysteem met daarin een dun, maar zeer sterk koord gemaakt van Kevlar. Aan het uiteinde van het koord zit in dit geval een feloranje gekleurde signaalfluit gekoppeld middels een metalen ring. Als je de fluit wilt gebruiken hoef je er enkel aan te trekken, na gebruik rolt de katrol het Kevlar-koord vanzelf weer op. De katrol zelf zit middels een klittenbandsluiting bijvoorbeeld vast een de schouderband van je rugzak. Het idee van de Retractable Outdoor Products is even eenvoudig als praktisch: je hoeft nooit bang te zijn dat je iets kwijtraakt, want het zit immers altijd vast aan het Kevlar-koord.

Multifunctioneel

In het begin gebruikte ik de FOX40® Safety Whistle enkel waar ik dacht dat hij voor bedoeld was: de signaalfluit en meer niet. Maar na verloop van tijd bleek ik de noodfluit (gelukkig) nooit nodig te hebben en ging in de katrol voor andere kleine zaken gebruiken die ik bij de hand wil hebben, zoals bijvoorbeeld een kleine compactcamera of de remote bediening van mijn GoPro. Vooral voor dat laatste is hij inmiddels enorm vaak van pas gekomen tijdens het klettersteigen: de GoPro zit op je helm, maar je wilt toch vaak een foto of stukje video kunnen maken. Zonder daarbij steeds in je broekzak of jaszak te moeten zoeken natuurlijk. Dankzij de FOX40® is dat geen enkel probleem: de remote is altijd bij de hand op mijn borst en ik kan hem dankzij de katrol gemakkelijk in mijn blikveld trekken als ik bijvoorbeeld de display even af wil kunnen lezen.

Zeer praktisch en robuust

Inmiddels is de FOX40® Safety Whistle (weliswaar zonder de signaalfluit) een flink aantal keren mee op pad geweest en ben ik er erg tevreden over. Dankzij de metalen ring kan ik zelf kiezen wat ik er aanhang. Tijdens gewone wandelingen is dat soms een kleine compact camera, tijdens klettersteigen de remote van mijn GoPro. Hij heeft me tot op heden geen enkele keer in de steek gelaten: de katrol rolt de Kevlar-kabel steeds direct weer terug op en het praktisch nut van deze slimme vinding is even vernuftig als inmiddels bijna onmisbaar. Een aanrader dus!

Eigenschappen van de T-REIGN® FOX40® Safety Whistle (volgens fabrikant)

  • Corrosie- en impactbestendig
  • Kleine, zelfoprollende katrol met 24" Kevlar® koord
  • Verkrijgbaar met strap of carabiner
  • Zelfoprollende katrol is Made in USA en voorzien van een Lifetime Service Policy
  • Fox40® Classic oranjegekleurde driekamer erwtloze signaalfluit
  • Werkt zowel droog als nat

Pluspunten

  • Compact en licht van gewicht
  • Robuust en praktisch
  • Multifunctioneel te gebruiken

Minpunten

  • Tot op heden geen

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.t-reignoutdoor.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: