Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Black Eye Pro Kit en Wide Angle HD

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 05-03-2019, 23:33

Black Eye Pro Kit en Wide Angle HD

Jaren geleden tijdens een tochtje was er een Hiking-siter die op zijn iphone een mooie Ollo-Clip lens had voor een betere foto's. Enige tijd erna kocht ik een setje lensje met en magneetringen voor op de telefoon. Helaas is deze set na jaren gebruik niet meer toe te passen op de huidige slimme telefoons. Daar hebben we nu de lensjes met knijpers voor.

Waarom een setje lenzen voor je telefoon? Simpel, de telefoon heb je bijna altijd bij, is licht en klein(-isch) en de camera's in die dingen zit tegenwoordig best een redelijke goede sensor. Dus waarom een compact camera mee nemen als je ook af kunt met een mooi lenssetje.

De set die ik heb bestaat uit de Pro kit van Black Eye aangevuld met een Wide Angle HD lens. De Pro kit bestaat uit Tele 3x, Fish Eye en HD Macro. De fisheye-lens heeft een beeldhoek van 180 graden met de macrolens kun je dichterbij scherpstellen dan standaard mogelijk is met de camera, de minimale scherpstelafstand bedraagt slechts 20 tot 36 millimeter en de lens vergroot 19 keer. De zoomlens heeft een vergroting van 3x en een beeldhoek van 39 graden. Coating op het glas voorkomen ongewenste reflecties en geven natuurlijke kleuren.

De Pro kit komt in een stevige hoes met rits waarin de lenzen op de knijpers inzitten en een los vakje voor de Macro lens. Bij deze set krijg je drie lenzen in het hoesje, een los zakje met een poetsdoekje en twee knijpers. Deze passen naast je telefoon natuurlijk ook op bv je tablet en je laptopscherm.

Bij deze set heb ik nog een Wide Angle HD lens bij gestoken, deze lens heeft een beeldhoek van 160 graden. Dan past er ineens een heleboel meer op de foto. De lenzen zijn natuurlijk ook voorzien van een stevige lenskap.

Gebruik

Zoals je op de bijgevoegde foto's kunt zien heeft iedere lens een ander effect. De eerst foto is gewoon een foto zonder lens, de tweede is de Wide Angle met 160 graden, dan de zoomlens waarbij er 3 maal gezoomd is en als laatste de Fish eye.

Black Eye Pro Kit en Wide Angle HD

De Wide angle lens samen met de Fish eye zijn de meest gebruikte, de Wide angle wordt gebruikt voor groepsfoto's, landschappen etc. De Fish eye levert vooral heel leuke effecten op, zo kun je bepaalde zaken heel erg groot/dichtbij laten lijken of krijg je bijzondere vertekeningen in bijvoorbeeld afbeeldingen van objecten.

De Zoomlens is leuk voor "portretten" of voor het inzoomen van onderdelen die je wilt fotograferen als je er niet naartoe wilt lopen.

Met de Macro lens kun je heel gedetailleerd fotograferen, leuk om bijvoorbeeld paddenstoelen of insecten te fotograferen of om een detail echt flink uit te lichten.

Met de knijpers zitten de lenzen erg stevig vast, je moet wel even wennen aan hoe dat je de lens op je telefoon plaatst maar als je dit een aantal keer gedaan hebt gaat dit bijna vanzelf. De camera op je telefoon merkt de lens bijna niet op en zal zoals gebruikelijk werken met scherpstellen en de verdere instellingen van je telefoon.

Zoals je op onderstaande foto's kunt zien geeft de Fish eye een behoorlijke vertekening van het beeld waarbij het gedeelte in het midden erg uitvergroot wordt.

De Macro lens leent zich voor een aantal leuke effecten, zoals een bijna bokeh effect met het gebouw op de achtergrond en een nagenoeg buitenaards beeld van een paar mini zwammen op een afgebroken vlaggen mast.

Conclusie

Ik moet toe geven dat dit niet de meest aansprekende beelden zijn, maar nu zie je wel direct het effect van de verschillende lenzen op t.o.v het onderwerp. Al met al deze lenzen set alweer even in bezit en na een kleine aanpassing aan het opberg hoesje past alles er nu prima in. En eerlijk is eerlijk, als je een setje als deze mee hebt, word je wel meer getriggerd om rond je heen te kijken voor een paar leuke plaatjes. De Pro kit is zeker niet de goedkoopste set, en met de uitbreiding met de Wide Angle lens erbij heb je bijna een fotostudio in je zak.

Met dit setje maak je echt leuke foto's en de kwaliteit van deze set is erg goed. Als je alleen al kijkt naar de afwerking van de knijpers, met een ingegoten schroefdraad ring van metaal, dan kun je echt lang plezier hebben aan een set als deze.

Pluspunten

  • Een mini fotostudio in een doosje
  • Met een laag gewicht geen extra camera nodig
  • Fish eye is altijd leuk om mee te spelen
  • Set is erg compleet
  • degelijke afwerking

Minpunten

  • Opberghoes zonder polslus/handvat
  • Lenzen wisselen duurt even met de schroefdraad

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://blackeyelens.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: