Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

CabinZero ADV 42L reisrugzak

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 15-06-2019, 06:46

CabinZero ADV 42L reisrugzak

De ADV 42L is een robuuste reisrugzak van CabinZero die gericht is op reizigers die enerzijds een comfortabele rugzak nodig hebben, maar tegelijkertijd deze als normale reistas mee willen nemen in de trein of het vliegtuig. En met zijn afmetingen en volume van 42 liter past hij zonder problemen in het bagagerek.

Robuust, maar redelijk licht van gewicht

Een reistas heeft veel te verduren onderweg. Je gooit hem in het bagagerek van de bus of trein, hij doet dienst als voetensteun tijdens het wachten op het vliegveld of als rugsteun op een station aan de andere kant van de wereld terwijl je op de grond zittend het dienstrooster nog eens doorneemt. Daarom is het van belang dat ze van robuust materiaal zijn gemaakt. En dat is de ADV 42L van CabinZero. In dit geval van een 500 Denier Rip-Stop Nylon, voorzien van een DWR-coating die hem redelijk waterafstotend maakt (1500mm waterkolom). Ook de gespen en ritsen zijn van een zeer stevige kwaliteit: de ritsen van het bekende merk YKK en de clips/buckels van stevig kunststof. Dat alles met een toch nog verrassend licht gewicht van 1415 gram. Daarmee is de CabinZero ADV 42L uiteraard geen lichtgewicht, maar dat is ook niet bedoeling: gebruiksgemak en robuustheid zijn in dit geval de belangrijkst eigenschappen.

Overzichtelijke indeling in veel vakken

De indeling van de ADV 42L is ronduit overzichtelijk. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenzijde zijn vakken verwerkt. Aan de buitenzijde zijn er drie vakken verwerkt. Het grootste vak zit aan de voorzijde en doet dienst als vak voor bijvoorbeeld kaarten of reisgidsen die je bij de hand wilt houden. Het vak is gemakkelijk toegankelijk en daardoor wellicht beter niet te gebruiken voor belangrijke zaken als reisdocumenten. Bovenop de tas zit een kleiner vak, dat daar beter voor geschikt is. In dit vakje kun je bijvoorbeeld paspoort en portemonnee opbergen. De rits zit onder en beschermflap en is daardoor minder goed bereikbaar voor lange vingers van anderen. Wat ik persoonlijk mis in dit vak is bijvoorbeeld een RFID-coating of sleutelclip. En sleutelclip is overigens wel aanwezig in een klein binnenvak op exact dezelfde hoogte als dit vak. Het laatste buitenvak zit aan de zijkant en is bedoel op een kleine drinkfles in op te bergen. Gemakkelijk voor tijdens het lopen.

De binnenzijde van de reistas is bijzonder goed toegankelijk dankzij een rits waarmee de tas zich ruimschoots laat openen. Je kunt de tas daardoor volledig openslaan, waarbij ook direct de binnenvakken goed zichtbaar en toegankelijk worden. Twee meshvakken zijn bedoeld voor kleine spullen, waarbij het bovenste vak tevens is voorzien van ene sleutelclip. Daarnaast is er ook een sleeve om je laptop in te schuiven. Zelfs een grote 15 inch laptop kan hier zonder problemen in worden opgeborgen. Daarbij ietwat beschermd door het aluminium frame dat er direct tegenaan ligt in een ander vak. Dit frame zorgt voor vormbehoud van de tas, maar is er tevens gemakkelijk uit te verwijderen als je hem niet nodig denkt te hebben. Dit scheelt natuurlijk weer een beetje gewicht onderweg.

Stevig hang- en sluitwerk

Zoals al eerder genoegd is de CabinZero ADV 42L voorzien van behoorlijk stevig “hang- en sluitwerk”. Zo zijn de ritsen grof en van YKK. Daardoor hoef je niet bang te zijn dat ze snel stuk gaan. Ook de compressieriemen aan de zijkant zijn voorzien van zeer grote buckels van hard kunststof. Enerzijds geeft dit meer stevigheid, maar ik heb inmiddels ook ondervonden dat ze net even te dicht op de rits zijn geplaatst. Daardoor verhinderen ze het gemakkelijk openen van de rits van het hoofdvak van de reistas.

Comfortabel draagsysteem

CabinZero heeft de ADV 42L uitgerust met verschillende manieren om hem te dragen. Zowel als gewone reistas aan de hand van een handvat aan de zijkant of aan de bovenkant, als ook als een normale rugzak middels het comfortabele draagsysteem dat zit verwerkt in de achterkant van de reisrugzak. Verborgen achter een wegritsbare en netjes in de bodem op te bergen flap zit een verrassend compleet draagsysteem, inclusief comfortabele heupriem. De schouderbanden zijn gepolsterd, evenals de heupriem. Daarnaast zorgen een in hoogte verstelbare borstriem en loadlifters bovenop de schouderbanden voor extra comfort en stabiliteit. Een gepolsterd rugpand voorzien van een meshlaag zorgen voor de noodzakelijke ventilatie om het draagcomfort compleet te maken.

Extra feature: Okoban tracking systeem

Een leuke extra feature op de rugzak is de toevoeging van het Okoban trackingsysteem. Dit systeem werkt met een unieke code, waarmee je je als eigenaar gratis kunt registeren op de site van de Okoban. Mocht je de tas verliezen en de vinder kijkt met de code op de site van Okoban, dan zorgt dit er automatisch voor dat je in contact kunt komen met de vinder. Het hele systeem is er uiteraard wel op gebaseerd dat de vinder ook daadwerkelijk de moeite neemt om op de site van Okoban uit te zoeken wie de rechtmatige eigenaar is. Om dit te stimuleren werkt Okoban onder andere samen met professionele bagage-ondernemingen, zoals bijvoorbeeld op luchthavens en treinstations. Op die manier kun je er in ieder geval vanuit gaan dat in zo’n geval je tas netjes weer terecht komt.

Andere handige features tijdens gebruik

Tijdens het gebruik van de tas stuit je al snel op nog meer handige features. Zo loopt de rits van het hoofdvak door top bovenop de tas. Hierdoor kun je hem ook enkel aan de bovenzijde openen. Of op een dusdanige wijze dat je hem niet geheel uit een bagagerek hoeft te halen als je iets uit het hoofdvak wilt pakken. Daarnaast zijn de ritsen middels een klein hangslot af te sluiten door ze aan elkaar te koppelen. En tot slot beschikt de tas nog over enkele kunststof ringen die voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld een kleine lamp aanhangen als je de rugzak op de fiets gebruikt, maar kun je ze tevens gebruiken om er een schouderband aan te bevestigen. Of gewoon om wat extra spullen eraan te bevestigen uiteraard.

Conclusie

Tijdens gebruik als reistas blijkt de CabinZero een zeer prettige reistas te zijn. Hij is licht en ruim genoeg, maar toch klein genoeg om als ruimbagage mee te gaan. De gespen zijn wat storend bij het openen en sluiten van de rits van het hoofdvak, maar bieden tegelijkertijd de zekerheid van goede compressie als je onderweg bent. De vakindeling is prettig, hoewel ik in het externe topvak een RFID-lining had verwacht voor een dergelijke reisrugzak. Al met al een fijne reisrugtas waar je jaren plezier van kunt hebben!

Pluspunten

  • Overzichtelijk en gemakkelijk te openen
  • Redelijk licht en zeer robuust
  • Formaat van handbagage

Minpunten

  • Gespen hinderen rits
  • Mist RFID-coating of lining in topvak

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.cabinzero.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: