Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

VAUDE Women's Tacora 22 rugzak

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 25-07-2019, 11:13

VAUDE Women's Tacora 22 rugzak

Bij het uitproberen van de VAUDE Women's Tacora 22 rugzak kwam mijn partner erachter wat het verschil is tussen een goede wandelrugzak en een hele goede wandelrugzak. De Women's Tacora 22 is namelijk het summum van slimme features, speciaal gericht op dames en tegelijkertijd een zeer hoog draagcomfort. Dat de rugzak bovendien zeer milieuvriendelijk is geproduceerd is zeker een extra bonus.

Speciaal voor dames en kleine personen

Hoewel de naam doet vermoeden dat de Women's Tacora 22 enkel is ontwikkeld voor dames, blijkt hij ook uitermate geschikt te zijn voor kleinere personen. Kids van 13, 15 en 16 werd namelijk ook gevraagd om de rugzak te passen en ook voor hen bleek hij als gegoten te zitten. De heupriem en schouderbanden zijn daar speciaal op gericht en dat voel je direct tijdens het passen. Hoewel het Aeroflex-rugpand niet in hoogte verstelbaar is, blijkt de rugzak prima te zijn voor personen met een lengte tussen 150 en 165 centimeter. Dit Aeroflex-draagsysteem bestaat overigens uit een gespannen frame, met een volledige open meshstructuur welke je tegen de rug draagt. Hierdoor is er altijd vrije ventilatie en voelt de rugzak dus prettig aan, ook tijdens warme weersomstandigheden. Voor wat betreft draagcomfort voor dames heeft VAUDE er verder ook nog voor gezorgd dat de schouderbanden een ergoshape hebben en ze, net als de heupriem, bijzonder fijn gepolsterd zijn.

Bijzonder veel (onopvallende) features

Wat zeer goed in de smaak valt zijn de vele (vaak onopvallende) features van de rugzak. Daaronder de duidelijk zichtbare en veel voorkomende features als een wandelstokbevestiging, elastische zijvakken compressiebanden aan de zijkant van de rugzak. Maar juist ook verrassend veel onopvallende features. Denk hierbij aan een klein meshvakje op de heupriem, een houder voor de zonnebril op de schouderband en een vrolijk gekleurde regenhoes die tevens gebruikt kan worden als shoppingtas. Een prettige extra voor fietsers is de mogelijkheid om een knipperlicht aan de achterzijde van de rugzak te kunnen bevestigen.

Helemaal vrolijk word je echter als je de rugzak opent. Zo is hij voorzien van een klein vak met een slim ingedeelde organizer, met ondere andere pennenhouder en gepolsterd vak voor de mobiele telefoon. Aan de sleutelclip zit een kleine (afneembare) portemonnee bevestigd in dezelfde kleur als de rugzak zelf. Het hoofdvak biedt daarnaast niet alleen plaats voor de bekende drinkzak, maar heeft bovendien een gepolsterd vak om de laptop in te steken.

Tot slot zit aan de buitenzijde een apart vak redelijk goed weggestopt waarin je eventueel reisdocumenten kunt opbergen. Dankzij de compressiebanden en een flap over de ritssluiting is het vak redelijk goed beveiligd tegen vlugge vingers.

Milieuvriendelijk geproduceerd

Wat je tijdens het uittesten van de rugzak niet ziet is dat hij milieuvriendelijk is geproduceerd. Voor mij is dit echter wel degelijk een belangrijk pluspunt. VAUDE heeft een eigen zogenaamd Green Shape label, dat ze enkel toekent aan producten die voldoen aan strenge milieu-eisen. Zelf zeggen ze daarover op hun website: "Met ons Green Shape label bieden wij je functionele, milieuvriendelijke producten, van duurzame materialen. Bij de fabricage letten we op eerlijke arbeidsomstandigheden in de gehele supply-chain. Onze criteria voor de beoordeling zijn streng en transparant. Ze worden doorlopend gecontroleerd en omvatten de gehele levenscyclus van het product – van ontwerp en de productie tot aan het onderhoud, reparatie en verwerking tot afval."

Conclusie: een zeer fijne en comfortabele rugzak

De Women's Tacora 22 rugzak is inmiddels gebruikt tijdens korte wandelingen in de bergen, maar ook tijdens een dagje in de stad. In beide gevallen bleek hij perfect te voldoen als wandelrugzak. Dankzij de slimme indeling is hij voor veel gebruiksmomenten in te zetten, terwijl het draagcomfort altijd wordt gewaardeerd. Het feit dat VAUDE de rugzak milieuvriendelijk en van milieuvriendelijke materialen produceert maakt hem alleen maar completer.

Pluspunten

  • Zeer comfortabel
  • Veel handige features
  • Milieuvriendelijk geprodocueerd

Minpunten

  • Nog geen tot op heden

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: