Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Anker PowerPort Solar 21w

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 21-11-2019, 14:37

Anker PowerPort Solar 21w

In de huidige technologische wereld draait het vaak om je telefoon, je spot, dslr, gpsontvanger of gewoon een led(hoofd)lampje opladen. Over het algemeen zie je veel mensen bij een toiletgebouw rondhangen of hebben ze bij de receptie van bepaalde type campings wel de mogelijkheid om je gadgets te laden. Om daar verlost van te zijn hebben wij lang gezocht naar een betaalbare en duurzame oplossing.

Een lichtgewicht en krachtige zonnepaneel

Na jaren geleden eens mijn neus gestoten te hebben was ik wat voorzichtig met zonnepanelen. De powerbank zelf was wel redelijk maar ook op een echt zonnige dag met heel veel zon uren werd de powerbank nooit echt iets voller... Maar na een lange periode wachten en vervolgens na een behoorlijke tijd inlezen blijkt het zonnepaneel van Anker toch echt goed te werken. Dit paneeltje levert in theorie 21 watt, uit een aantal verschillende tests blijkt dit ongeveer 13 tot 15 watt in de realiteit te zijn. Dit is meer dan afdoende om je gsm of powerbank op een zonnige dag op een zelfde snelheid te laden als thuis Wij koppelen deze powerbank aan een 15600mah powerbank van Anker. Op deze manier hebben we altijd en overal genoeg stroom om de action-cam, telefoon of hoofdlamp op te laden of om s’avonds een led licht snoer aan te kunnen steken.

Materiaal

Dit zonnepaneel bestaat uit vier segmenten die verwerkt zijn in een opvouwbaar pakket die met een stukje velcro gesloten wordt tot een grote envelop. In drie segementen zitten zonnecellen en in de vierde zit een klein stukje techniek en is is voorzien van 2 USB 2 poorten, door het gebruik van goede kwaliteit onderdelen kan dit paneeltje 2,4 amp per poort of gekoppeld 3 amp totaal leveren (bij volle zon). Het komplete pakket is voorzien van een 4 tal ogen om het paneel op te kunnen hangen. Het geheel is netjes afgewerkt en met een klein beetje licht zie je al dat het paneeltje stroom levert, er zit nl een rood ledje op de USB aanlsuiting. Het pakket weegt 415 gram op mijn weegschaal.

Gebruik

Dit paneeltje wordt vooral gebruikt om een powerbank op te laden, en wat ons verbaasde was dat dit paneel toch aardig goed laad als deze thuis achter het vensterglas hangt. De gsm wordt dus tegenwoordig “groen” opgeladen…. Een zonnecel en powerbank zijn natuurlijk niet echt heel energie zuinig in productie of kwa grondstoffen. Maar dit werkt verbazing wekkend goed.

Maar dit paneeltje is natuurlijk aangekocht om tijdens een zonnige vakantie dienst te doen als stroomvoorziening voor de dagelijkse gebruiksartikelen. Overdag de powerbank opladen om op een later tijdstip te gebruiken als oplader voor je gsm, camera etc maar ook als stroombron voor een USB ledsnoer. Wat ons nog steeds verbaast is dat met een beetje zon en zeker zoals deze nu schijnt de opbrengst van dit zonnepaneel echt erg goed is. De powerbank is na een dag laden echt ramvol en we kunnen deze dan ook goed gebruiken voor het laden van allerlei zaken en de verlichting op laten draaien.

Conclusie

Goed doordacht design met een goede opbrengst, erg gemakkelijk in gebruik en nooit meer onder stroom. Ik zeg doen. De prijs kwaliteit verhouding bij dit paneeltje is meer dan prima. Het enige wat wij gedaan hebben is een erg lang USB snoer er bij gekocht, dan kan de gsm of wat dan ook in de schaduw liggen tijdens het laden. En ja voor thuis achter het raam werkt dit ook erg goed

Pluspunten

  • Klein en licht genoeg
  • Makkelijk op te hangen
  • Uitgaand vermogen is echt meer dan prima met direct zonlicht
  • Dubbele USB aansluiting

Minpunten

  • Houder voor de telefoon is niet groot genoeg
  • Opvallend ding

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.anker.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: