Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Caffe2Go Presso X draagbare espresso-machine

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 17-01-2021, 03:52

Caffe2Go Presso X draagbare espresso-machine

Tijdens een hike in het koude seizoen is er niets zo welkom als een warm drankje. En voor veel mensen is een vers gezette espresso de ideale manier om weer helemaal op krachten te komen. Met dit idee is de Presso X ontwikkelend: een draagbare espresso-machine, ter grootte van thermosfles, welke zowel van capsules als gemalen koffie op elk gewenst moment een versie bakkie kan maken.

Minder volume dankzij alles-in-één-principe

Het zetten van een verse kop koffie is voor veel buitensporters dé manier om hun dag mee te beginnen in de buitenlucht. Maar dan moet je uiteraard wel het nodig materiaal meenemen: een brander, gastankje, mok, filter en natuurlijk je koffie (al dan niet al gemalen). De Presso X neemt van het volume weg, aangezien nagenoeg alles in één machine ter grootte van een thermosfles is verwerkt: de Presso X verwarmt namelijk het water, maakt de koffie klaar en serveert deze direct uit in de aangesloten mok aan de onderkant van de machine. Het enige dat je dus nog nodig hebt is ofwel capsules ofwel je (gemalen) koffie.

Altijd en overal koffie

Naast een beperkt volume biedt de Presso X nog een ander voordeel, namelijk dat je altijd en overal verse koffie kunt zetten. Deze compacte espresso-machine werkt namelijk op een oplaadbare accu (2500mAh x3), welke middels een USB-kabel kan worden opgeladen. Een volle accu biedt voldoende energie om 4 tot 5 kopjes koffie te zetten. Waarbij uiteraard het water tot de juiste temperatuur wordt verwarmd en de koffie onder een druk van maar liefst 18 Bar wordt klaargemaakt. Je hebt dus geen stekker of open vuur nodig, waardoor je altijd en overal je kopje koffie kunt maken.

Capsules of gemalen koffie

Smaken verschillen en daarom biedt de Presso X de mogelijkheid om zowel gebruik te maken van capsules (zoals die van Nespresso) of van versgemalen koffie. Voor elk van deze mogelijkheden is er een aparte adapter nodig, welke beiden standaard worden meegeleverd met de Presso X. Het voordeel van het gebruik van capsules is uiteraard dat je erg weinig volume en gewicht mee hoeft te nemen én dat je verschillende smaken koffie kunt zetten.

Praktisch formaat

Zoals gezegd biedt de Presso X espresso-machine zo'n beetje alles-in-één en heeft daarbij een compact formaat. Dat formaat heeft veel weg van een kleine thermosfles (hoogte: 220mm, doorsnede: 72mm), waardoor de Presso X bijvoorbeeld gemakkelijk in het zijvak van een rugzak kan worden meegenomen. Het zelfs mogelijk om hem op de fiets mee te nemen in de bidonhouder als je tijdens je fietstocht liever een verse kop koffie wilt dan een slok water.

Compleet geleverd

De levering van de Presso X omvat alles wat je nodig hebt (behalve koffie en water uiteraard):

  • Presso X
  • Gemalen koffie adapter
  • Koffie capsule adapter
  • USB kabel
  • USB adapter
  • Gemalen koffie lepel

Hoge druk en opwarming zorgen voor extra gewicht

Hoewel de Presso X wel zorgt dat je minder volume mee hoeft te nemen op je tocht is het gewicht niet echt erg laag. De Presso X weegt ongeveer 780 gram en is daarmee stevig aan het gewicht. Dat is ook logisch als je bedenkt dat het apparaat niet alleen het water opwarmt tot de juiste temperatuur, maar vervolgens ook het warme water onder hoge druk (18 Bar) door de capsule of koffie moet persen.

De Presso X in gebruik

Ik heb de Presso X een paar keer gebruikt. De eerste keer thuis om er even aan te wennen. Dat bleek nodig, want zeker het verwisselen van de adapters vraagt om wat oefening. Maar is uiteraard iets dat je in principe zelden hoeft te doen. De koffie zelf is vrij snel gezet: binnen vijf minuten (inclusief voorverwarmen en het op druk brengen) heb je een lekkere kop koffie. De inhoud van de tank (maximaal 80 ml) is voor mij voldoende voor een ruime espresso. En na afloop is reinigen (zeker bij gebruik van capsules) nauwelijks een probleem.

Conclusie: leuke gadget voor koffie-liefhebbers

Al met al is de Presso X een leuke gadget voor liefhebbers van een verse kop koffie die liever niet veel extra materiaal mee willen nemen om enkel koffie te zetten. Hij neemt weinig ruimte in, zorgt altijd voor een perfecte kop koffie en zorgt dank het gebruik van verschillende capsules voor variatie in je koffie-inname. Het gewicht is wellicht een drempel, maar kan eenieder voor zich bepalen afhankelijk van de prioriteit die een verse kop koffie tijdens de tocht heeft.

Pluspunten

  • Compact volume
  • Overal te gebruiken
  • Robuust product

Minpunten

  • Gewicht

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://caffe2go.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: