Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Pacsafe Metrosafe X 25l rugzak

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 05-01-2024, 10:57

Pacsafe Metrosafe X 25l rugzak

De Metrosafe X is voor een dagrugzak die speciaal bedoeld is om je spullen veilig met je mee te dragen en dat op een comfortabele en stijlvolle manier. De Metrosafe X heeft een inhoud van 25 liter, een speciaal vak de laptop en uiteraard de nodige veiligheids-snufjes die je van Pacsafe gewend bent. In deze bespreking mijn ervaringen met deze dagrugzak na dagelijks gebruik in Barcelona.

Kantoorpack met veiligheids-snufjes

Het wordt al lang niet meer vreemd gevonden als je een rugzak mee naar kantoor neemt deze dagen. Maar aangezien het oog ook wat wil en het niet direct te casual hoeft te zijn, is de Metrosafe X van Pacsafe een perfecte metgezel voor de (bijna) dagelijkse gang naar kantoor. De rugzak draagt erg comfortabel dankzij de gepolsterde schouderbanden en het zachte foam dat verwerkt is in het rugpand. De donkergrijze kleur is bijzonder stijlvol, waardoor deze rugzak zonder problemen mee kan naar kantoor. Maar wat hem natuurlijk bij uitstek geschikt maakt voor gebruik in de stad is het feit dat hij vol zit met slimme features die hem bijzonder veilig maken als je bijvoorbeeld het openbaar vervoer moet nemen of door de drukke stad wandelt met laptop en ander duur spul op je rug.

Dagelijks gebruikte features

Als rugzak voor mee naar kantoor neem ik in deze rugzak niet alleen mijn laptop mee, maar bijvoorbeeld ook mijn mobiele telefoon, access-card voor het kantoor en wat ander klein spul. Voor de laptop is de rugzak uitgerust met een groot, met fleece gevoerd insteekvak. Hierin kan mijn laptop met 16 inch monitor zonder problemen worden opgeborgen. De access-card en parkeer-card gaan in het speciale vakje met RFID-blokkering, zodat ik me geen zorgen hoef te maken over eventuele scanners die tegenwoordig veel in drukke winkelstraten worden gebruikt. De telefoon steek ik in het speciale vak dat in het rugpand zit verwerkt, zodat ik zeker weet dat hij tijdens het lopen niet ongezien uit de rugzak kan worden gehaald. De lunchbox is voor mij wat betreft waarde het minst belangrijk, dus die gaat gewoon in het voorvak dat het meest zichtbaar is en waar ik geen zicht op heb tijdens het lopen. En het klinkt wellicht overdreven, maar als ik de bus of trein neem steek ik mijn been door de beveiligde schouderband, omdat ik weet dat deze niet gemakkelijk is door te snijden en het weggrissen van de rugzak net voordat de deuren sluiten daardoor ook nagenoeg onmogelijk is.

Slimme ritssluitingen

Het meest in het oog springen wellicht de slimme ritssluitingen van Pacsafe, het Roobar Sport locking system. Hierbij worden de bij elkaar komende ritstrekkers in elkaar geschoven en vervolgens in een vergrendeling geplaatst. Hierdoor is het voor dieven veel moeilijker om ongezien (of zonder dat je het merkt) de ritsen te openen en iets uit je rugzak te halen. In het begin is dat even wennen, want de sluiting vraagt de nodige handigheid. Maar als je inmiddels verschillende collega’s op kantoor hebt horen klagen over het feit dat er iets (inclusief een complete laptop) uit hun rugzak is gehaald terwijl ze door de drukke straat liepen of in de bus zaten, dan merk je dat je heel snel handigheid krijgt in het goed afsluiten van je rugzak.

Overzichtelijke interne vakindeling

Maar de Pacsafe Metrosafe X is niet alleen veilig, ook de indeling is bijzonder praktisch. Zo zitten er in het kleine voorvak enkele kleine steekvakjes waar bijvoorbeeld prima een pakje zakdoekjes of pennen in kunnen worden opgeborgen. In het hoofdvak is er niet alleen plaats voor de laptop in de gepolsterde sleuf, maar zijn er ook kleine vakjes voor het opbergen van bijvoorbeeld pennen, agenda en portemonnee. Pacsafe heeft bovendien gedacht aan het al eerdergenoemde RFID-blokkerend vakje, waarin ruim voldoende plaats is voor een portemonnee. Zeker in drukke winkelstraten of een drukke trein/bus is dit een veilig gevoel omdat niet zomaar de chips van je kaarten kunnen worden gescand. Verder zijn er in het middelste hoofdvak genoeg kleine vakken om alles overzichtelijk op te bergen, inclusief een meshvak met ritssluiting.

Onzichtbare eigenschappen

De Pacsafe Metrosafe X heeft ook enkele eigenschappen die niet direct zichtbaar zijn, maar voor mij wel van redelijk belang zijn. Bijvoorbeeld het feit dat de rugzak is gemaakt van gerecycled materiaal en dus milieubewust is gefabriceerd. Ook het feit dat hij waterdicht is, inclusief waar de ritsen lopen, is handig voor de dagen dat het weer niet meezit. Hoewel ik de waterdichtheid tot nu toe nog niet heb hoeven te testen (gelukkig). Bijkomend voordeel is daarvan wel dat je de rugzak ook gemakkelijk kunt schoonmaken met een vochtige doek.

Conclusie

Stijlvol, robuust, overzichtelijk, praktisch en comfortabel. Dat zijn voor mij wel de woorden waar je de verschillende eigenschapen van deze daypack voor dagelijks gebruik mee kunt samenvatten. Het enige wat ik vreemd vind aan de rugzak zijn de zijvakken voor eventueel drinkfles (of compacte paraplu). Aangezien deze volledig onbeschermd zijn, gaan ze naar mijn mening in tegen de veiligheids-functies van de rest van de rugzak. Een drinkfles kan er ongehinderd uit worden getrokken, maar die neem ik over het algemeen ook niet mee naar kantoor. Ik gebruik de zijvakken dan ook over het algemeen niet of nauwelijks. Alle andere eigenschappen geven me juist een veilig gevoel, zeker in de straten en het openbaar vervoer van Barcelona, waar diefstal op straat helaas veel voorkomt.

Pluspunten

  • Stijlvol
  • Robuust (veilig voor in de drukke stad)
  • Praktische indeling

Minpunten

  • Overbodige zijvakken die ik niet gebruik

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://pacsafe.eu/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: