Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Skylight Solar LED Lamp Comfort

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 02-12-2007, 02:46

Skylight Solar LED Lamp Comfort

Iedereen kent het wel, 's avonds in je tentje wil je een beetje licht hebben maar om een hele avond met een hoofdlamp op je hoofd rond schuifelen is ook niet alles. Om toch een beetje licht te hebben gebruikte ik tot begin van dit jaar altijd kleine led lampjes die bedoelt zijn voor aan je sleutelbos. Deze lampjes hebben als voordeel dat ze erg klein zijn, lang mee gaan en dat je precies genoeg licht hebt in je tent om mee uit de voeten te kunnen.

Natuurlijk gaan ook bij deze lampjes de batterijen wel eens op, dus weer op zoek naar een nieuw lampje, daar een losse knoopcel meer kost dan een compleet lampje. In mijn zoektocht naar een nieuw lampje kwam ik een erg aantrekkelijke noviteit tegen, nl. een zelfde soort lampje maar dan met een ingebouwde zonnecel! Das natuurlijk goed nieuws, een maal zo een lampje aanschaffen en tot in de “oneindigheid” licht wanneer je het nodig hebt.

Zoals gezegd gebruik ik dit lampje voornamelijk in de tent, ik hang deze aan een lusje bedoelt voor een gearloft op, hiertoe heb ik een klein sleutelhangerhaakje aan het lampje gefabriekt. Op een volle accu doe je een hele tijd, volgens de fabrieksopgave 6 uur dus dat is voldoende voor lange donkere avonden in de tent. En door niet je hoofdlamp te gebruiken spaar ook daar weer batterijen uit.

Het lampje werkt uiterst simpel, aan de ene zijde zit de zonnecel die de accu laadt, aan de andere zijde vind je een druk knopje die je kort indrukt om het lampje aan te zetten, mocht het lampje onverhoopt klem zitten in je bagage dan knippert het lampje een paar tellen en zal vervolgens uitgaan zodat de accu niet leeg loopt. Handig!

Het lampje geeft genoeg licht om een boekje te lezen, een kaartje te leggen of alvast op de kaart te kijken voor de volgende dag. De behuizing is erg stevig en ook het oppervlak van de zonnecel is erg krasvast, het lampje hangt eens in de zoveel tijd aan de buitenzijde van mijn drinkzak op mijn rug zodat deze kan opladen.

Kost ongeveer het dubbele van een niet oplaadbare variant, en met dit gebruiks gemak en duurzaamheid zou ik zeggen een bijna musthave voor een ieder die een beetje licht bij de hand wil hebben in de tent.

Specs volgens de producent:

 • Brightness: 10 Candela
 • Beam angle: 30 degrees
 • LED life: >100,000 hours
 • Shines up to 6 hours on a single charge
 • Durable lithium rechargeable battery capable of up to 10,000
 • charge/discharge cycles, depending on the extent of discharges
 • Fully charges with a day of good sunlight
 • Low battery indicator (light will start flashing when the battery is low)
 • Over 50% of the case is made from recyclable materials
 • Waterproof down to 1 meter
 • Only 20g (0.7oz)
 • Dimensions 51 x 28 x 10mm

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://skylight-swiss.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: