Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Deuter Aircontact 75 + 10

Ingezonden door: Jonas Verckens
Gepubliceerd op: 17-04-2008, 04:04

Deuter Aircontact 75 + 10

Na een tweetal jaren deze rugzak voor allerhande verschillende hikes gebruikt en ‘misbruikt’ te hebben, denk ik toch wel een eerlijk en gefundeerd oordeel over deze rugzak te kunnen vellen.

Imago

Deuter is een merk dat garant staat voor degelijke kwaliteit voor een juiste prijs. Dit imago hebben ze verdiend door al decennia kwaliteitsvolle producten af te leveren. Zowel hun kleinste dagrugzakje als deze grote jongen voldoet aan de kwaliteitsnormen die je van Deuter mag verwachten.

Voor serieuze trekkings

Door zijn grootte is deze rugzak geschikt voor serieuze trekkings waarbij je alles op je rug moet meedragen. Voor huttentochten is deze rugzak wellicht wat te groot en is het raadzaam om een lichtere en kleinere rugzak te gebruiken. De rugzak is met een eigen gewicht van rond de 3 kg dan ook bezwaarlijk een lichtgewicht te noemen.

Indeling van de rugzak

De rugzak heeft een groot middenvak dat afgescheiden kan worden door middel van een rits. Er is ruimte voorzien voor een waterzak binnenin en een opening voor het waterslangetje zodat het kan vastgezet worden op de schouderriemen. Het topvak is vrij groot. Ik gebruik het meestal voor mijn EHBO kitje, een aantal snacks en mijn persoonlijke documenten (portefeuille) en dan heb ik nog plaats over. Het onderste vak kan van het middenvak worden afgescheiden door middel van een rits en is ideaal om een slaapzak of kleine tent in op te bergen. Buiten zijn er ook nog extra riemen voorzien zodat slaapmatje of tent hieraan bevestigd kunnen worden wat weeral plaats in de rugzak bespaart.

Gebruikte materialen

De materialen zijn robuust en scheurbestendig, ik heb al een paar keer door dichte bossen moeten struinen en er zijn nog geen opvallende slijtagesporen te zien. Het rugpand is over de haast volledige lengte bedekt met mousse wat de rugzak aangenaam om dragen maakt. Ik stel me wel de vraag of als je veel zweet dat op den duur niet gaat leiden tot vervelende geurtjes.

Rugpand en heupband

De rugzak is goed te verstellen zodat je de rugzak aan je eigen ruglengte kunt aanpassen. De heupband is goed gepolsterd en biedt voldoende steun.

Pro's

  • Groot
  • Goede materialen
  • Oerdegelijke kwaliteit

Con's

  • Vrij zwaar
  • Regenhoes

Goed vakmanschap voor een eerlijke prijs

Als hij je past en degelijkheid primeert boven gewicht dan is deze rugzak een van de beste in zijn segment. Goed vakmanschap voor een eerlijke prijs (Euro 220).

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.deuter.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep: