Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

LiteFlux LF2XT

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 01-09-2009, 01:03

LiteFlux LF2XT

Soms kom je een product tegen waarvan de euries je in je handen gaan branden, zo had ik al een behoorlijk degelijke basic en betrouwbare led zaklamp maar via via had ik kennis mogen maken van een van de producten en moest zeggen dat ik direct onder de indruk was van dit stukje techniek, mooie afwerking en de specs.

Dus maar wat meer info op het web opgezocht over dit merk en kan niet anders zeggen dat hoe meer ik er over las dat ik er van overtuigt raakte dat dit zeker een erg mooi produkt moest zijn dus via de website een bestelling geplaatst en binnen 5 werkdagen had ik een erg mooi ingepakt zaklampje in huis.

Cadeautje

Als je het goed ingepakte doosje hebt uitgepakt krijg je gelijk een bijzondere ervaring: Komen de meeste hedendaagse lampjes en andere kleinigheden op blisterverpakking pakken de taiwanezen het heel anders aan, zo komt dit lampje in een heel erg schattig houtendoosje dat precies pas is gemaakt op het lampje met hierin een aantal accessoires, zo komt er een kleine hoeveelheid silicone en een zakje met allerlei o-ringetjes voor de verschillende onderdelen van het lampje. Moet je bij andere merken zelf moeite doen om een vervangend onderdeel te pakken te krijgen krijg je hier een aantal zaken direct al bijgeleverd.

De meegeleverde handleiding is echter duidelijk een taiwanees geval, zoals vaker het geval is het een klein boekwerkje in het chinees en de bijbehorende bijzondere vertaling in het engels. Voor een ieder die wel vaker een dergelijke handleiding heeft gelezen kan er wel wijs uit maar echt makkelijk is het niet te lezen.

Verschillende opties

In een andere bespreking had ik het erover dat ik niet wild word van veel opties, gedraai aan knoppen en gepruts met instellingen. Nu heeft juist dit lampje een behoorlijk uitgebreide hoeveelheid opties en instel mogelijk heden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit 2 “userinterfaces” de simpele interface en de vrije interface.
De lamp werk vrij simpel in de “gewone interface”, door het knopje aan de achterzijde een keertje kort in te drukken gaat de lamp aan, eerst geeft de lamp een korte straal licht op 100% om vervolgens over te schakelen naar 50%. De compacte user interface omvat 4 opties, als je da lamp aanzet ga je direct naar de 50%, door een dubbele korte klik schiet het lampje naar een lichtopbrengst van 2%, als je de knop een keertje kort en vervolgens lang indrukt schaalt het lampje op naar 100%, door de knop ingedrukt te houden kun je op en afschalen naar een lichtopbrengst die op dat moment gewenst is. Er is nog een verborgen optie in of uit te schakelen is, de zgn tactical optie waarbij het lampje 100% licht geeft als je de knop ingedrukt houd. Dit zijn de opties die ik zelf erg veel gebruik. Er zijn echter nog veel meer keuzes binnen dit menu, zo kun je bv de spanning van je batterij laten zien, dit doe je door de lamp aan te zetten en vervolgens vijfmaal de knop kort in te drukken, geeft de lamp in licht flitsen het voltage van de accu aan.

Er is echter ook een uitgebreide user interface die je kunt inschakelen en waarbij je eigenlijk alles zelf kunt instellen, zo heb je binnen dit menu 5 keuzes die je kut instellen, je kunt dus via een aantal klikken kun je het menutje samenstellen met je eigen lichtsterktes en je hebt een aantal opties kwa stroboscopen, oa sos en een aantal signalen zijn te programmeren.

Ondanks dat ik voornamelijk voor basic dingen kies volgens het KISS principe (Keep It Stupid Simple) ben ik erg gecharmeerd door de werking van deze opties en de erg hoge graad van afwerking. Gedoe met draaien aan de lampkop etc zijn niet aan mij besteed maar dit lampje heeft zich hierin voor mij wel degelijk bewezen dat producten zijn die zowel hufterproof zijn alsmede een behoorlijke scala aan functies die goed te bedienen zijn en er nog eens heel erg gelikt uitzien.

Conclusie

Het lampje in gemaakt van cnc gefreesd aluminium in zwart of natural finish en werkt op een AAA batterij, de lichtopbrengst heb ik nog niet terug kunnen vinden maar als het vergelijk met andere lampjes denk ik dat ie rond de 15 lux zit, voor een lampje wat niet groter is dan je handpalm en werkt op een AAA cel geeft ie bak licht.

Ondanks de wat ondoorzichtige taiwanees engelse handleiding kun je vrij gemakkelijk werken met dit lampje en sta je al snel versteld van afwerking en werking het kleine zaklampje.

Specs volgens de fabrikant:

Model?LF2XT BLK
Cree XP-E Q4 Neutral white LED
81mm (L) X 14.55mm (D)
Made of aircraft grade aluminum
Color : black
HA III Hard anodized finish
Stainless steel tail cap with laser engraving
Orange peel aluminium reflector
Input voltage : 0.9 ~ 4.5V
Battery :Alkaline(1.5V),NiMH(1.2V),Primary Lithium(1.7V)
Li-Ion 10440(4.2V)
AR coated glass lens
2 user interface ( CUI , FUI )

Standard accessories:

Wooden gift box, stainless steel clip
stainless steel keyring attachment, spare O rings
silicon lubricant , operation manual

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.liteflux.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: