Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Dakine Heli Pro Girls

Ingezonden door: Mirjam Valstar
Gepubliceerd op: 05-10-2009, 09:57

Dakine Heli Pro Girls

Een goede dagrugzak is bijna als een vriend, hij vergezelt je op je wandeltochten, maar ook soms tijdens andere activiteiten.

Eerste indruk

Bij mijn zoektocht naar een dagrugzak, die in ieder geval een heupband moest hebben, en geschikt moest zijn voor een waterzak, ben ik eerst hieraan voorbij gerend. Dat kan nooit wat zijn, dacht ik. Niets is minder waar. Eenmaal gepast dacht ik: deze zit als een zonnetje. Hoewel dit merk beter bekend is onder snowboarders, zie je het ook veel op straat.

Dragen

Deze rugzak heeft een rugpand uit 2 delen. Het eerste deel wat plat tegen de rug aanzit ,is glad. Het buitenste gedeelte is gepolsterd, en voorzien van ventilatiesleuven. Dit voorkomt niet dat je een zweterige rug krijgt. De rugzak zit echter wel superstabiel op je rug, ook als je hem helemaal volgepropt hebt. Het idee van een 2-delig rugpand is om je snowboard of ski’s er tussen te bevestigen, iets wat ik zelf niet uitgeprobeerd heb. De heupband is super, en neemt het gewicht echt over. Dit komt mede door de load-lifters. Het borstbandje is in hoogte verstelbaar.

Gebruiksgemak

Volgens opgave is deze rugzak 20 liter, als ik hem vergelijk met mijn oude 25-liter rugzak, schat ik dat het iets meer is. Maar ik beschouw een dergelijke opgave slechts als een indicatie. Ik prop er voor mijn wandelingen een 2 liter waterzak, GTX-jack, fleece, broodtrommel, zitmatje en EHBO in. Ook gebruik ik hem wel voor boodschappen doen, cursussen en werk.
Het hoofdvak is voorzien van een ruim vak voor de drinkzak, mijn Camelbak van twee liter gaat er moeiteloos in. Het slangetje voer je door een geïsoleerde schouderband. Niet alleen wordt je water niet te heet of te koud, ook blijft het mondstukje schoon als je de zak even op de grond zet. Het voorvak is ruimer dan het in eerste instantie lijkt. Jammer is, dat geen van beide vakken voorzien is van een klein vakje met rits, voor kleine spulletjes die anders snel zoek raken. Boven op het hoofdvak bevindt zich een klein vakje, wat met fleece is gevoerd. Bedoeld voor de zonne-of skibril. Een telefoon of camera zou ook kunnen, maar de rits van dit vakje is niet waterdicht. Dat is wel zo bij het vakje op de heupband. Dit is eveneens gevoerd met fleece, en merkwaardig genoeg voorzien van een sleutelclip. Vreemd, want in de handleiding wordt aangegeven dat dit vakje de plek is voor een grijpklare compactcamera of telefoon. Vanaf de voorkant gezien bevind zich aan de linkerkant een wegritsbaar vakje voor een drinkfles, welke je nog vast kunt zetten met een touwtje plus tanka.

Pluspunten:

  • Draagcomfort
  • Ruimte voor waterzak
  • Inhoud
  • Waterdicht vakje op heupband voor telefoon of camera.

Minpunt:

  • Rits van hoofdvak loopt soms stroef.

Kortom: een wereldrugzak, die zijn 85 euro zeker waard is.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.dakine.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep: