Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Sea to Summit Ultra Siliconen Dry Sacks Super Light

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 03-10-2010, 13:13

Sea to Summit Ultra Siliconen Dry Sacks Super Light

Toen ik voor het eerst de Ultra Siliconen Dry Sacks van Sea to Summit in mijn handen kreeg was ik direct verkocht: dit was de ideale manier om de spullen in mijn rugzak voortaan te ordenen. Sinds ik er een stel heb aangeschaft zit bijna alles in mijn rugzak dan ook netjes verdeeld in waterdichte Dry Sacks, waarbij ik de verschillende kleuren elk hun functie heb gegeven.

Waterdicht en super licht

De belangrijkste voordelen aan de Dry Sacks voor mij zijn het feit dat ze waterdicht zijn en een extreem laag gewicht hebben. Dankzij de Hypalon rolsluiting kun je de zakjes volledig waterdicht afsluiten. Het materiaal zelf, een siliconen nylon met PU coating is uiteraard ook waterdicht en is voorzien van waterdichte naden. Ik heb inmiddels al behoorlijk wat regenbuien meegemaakt met mijn rugzak, maar tot op heden zijn de spullen die in de Dry Sacks zaten opgeborgen nog nooit nat geworden. Het materiaal is bovendien super licht van gewicht: een standaard zakje met een inhoud van 8 liter weegt slechts 30 gram!

Verschillende kleuren houden het ordelijk

De Dry Sacks zijn er in verschillende maten en elke maat heeft (voor zover ik weet) zijn eigen kleur. Ik gebruik die verschillende kleuren om direct te weten welk zakje ik uit mijn rugzak moet pakken. Zo zit brander-materiaal altijd in een rood zakje en etenswaar altijd in een groen zakje. Droge kleren berg ik op in een blauw zakje en zwart gebruik ik voor het overige spul. Op die manier grijp je nooit mis en hoef je dus ook niet steeds alle zakjes uit je rugzak te pakken als je alleen even snacks of je reserve batterijen wilt pakken.

Makkelijker inpakken

Het siliconen materiaal van de Dry Sacks heeft (onbewust?) nog een andere handige eigenschap: het is ontzettend glad, waardoor je de zakjes heel gemakkelijk bij elkaar in de rugzak kunt proppen. Eerder gebruikte ik wel eens vuilniszakken met elastiek er omheen of gewoon stoffen zakjes, maar dat ging een stuk minder makkelijk.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de Ultra Siliconen Dry Sacks van Sea to Summit en heb er dan ook een flinke serie van aangeschaft inmiddels. Het enige nadeel dat ik er zo van kan bedenken is dat ze aan de prijzige kant zijn. Maar tot op heden heb ik er nog nooit problemen mee gehad, dus de duurzaamheid rechtvaardigt wat mij betreft die hoge aanschafprijs.

Modellen volgens importeur

In de Outdoordacht-catalogus van de importeur valt te lezen dat de Dry Sacks er in 7 verschillende maten zijn: XXS (1 liter en 20 gram), XS (2 liter en 23 gram), S (4 liter en 26 gram), M (8 liter en 30 gram), L (13 liter en 40 gram), XL (20 liter en 50 gram) en XXL (35 liter en 65 gram). Zelf gebruik ik voornamelijk de maten XS, S, M en L.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.seatosummit.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: