Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Alite Monarch chair

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 04-11-2010, 02:24

Alite Monarch chair

Een van de meest veelzijdige, lachwekkende en toch handige zithulpmiddelen. Of is het gewoon een wiebel stoel?

Lachwekkend comfortabel

Deze stoel heeft al voor heel wat hilariteit, lachwekkende situaties en veel zit plezier gezorgd. Dit stoeltje is al naar heel veel verschillende activiteiten mee geweest, van een festival als pinkpop of een wandelingetje/ fietstochtje deze stoel mag altijd wel mee, want deze weegt net 600 gram en is zeer compact op te vouwen. Tot op heden ging er meestal een zitmatje, een driepoots krukje van Haglöfs of een mini resort-chair mee maar deze schommelstoel blinkt uit in zowel zijn eenvoud als zitcomfort. Het lachwekkende zit 'm erin dat de meeste mensen in eerste instantie niet doorhebben hoe ze moeten gaan zitten, en dat levert meestal een boel lachen gieren en brullen op als iemand de monarch chair wil proberen, zeker pinkpop leverde hilarische taferelen op... Maar als mensen eenmaal echt zitten dan is het lastig om je monarch chair terug te krijgen...

Comfort

Op deze stoel is het relaxed zitten, alhoewel, je traint wel behoorlijk je buikspieren. Om in evenwicht te blijven zit je de ganse tijd wat heen en weer te wiebelen, dit is echter niet storend maar juist erg ontspannend. Je kunt van heel relaxed achterover leunend tot juist erg actief rechtop zitten zodat je zowel lui op het strand tot kokend op je gasbrandertje prima zit.

Door het gebruik van alu stokje die je net als bij een tent in elkaar schuift gecombineerd met een stukje stevig doek heb je naast een erg compact pakketje een vernuftig zit systeempje die naast het schommelen op twee pootjes ook nog eens verrassend comfortabel zit door het hangmat effect van de zitstof. Door de verschillende zit posities zit je eigenlijk altijd goed.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een origineel zitje die naast erg compact, licht en comfortabel ook nog eens een publiekstrekker kan zijn lijkt mij dit stoeltje een prima oplossing, naast dat deze stoel maar 600 gram weegt en bijna geen plek inneemt zit het ook echt geweldig. Voor mijn dus echt een aanrader voor een ieder die comfortabel wil zitten.

Prijs zo rond de 79 euro.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.alitedesigns.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: