Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lichtgewicht Tecnica wandelschoenen voor lightspeed hiking

Lichtgewicht Tecnica wandelschoenen voor lightspeed hikingLichtgewicht wandelschoenen zijn helemaal hot deze zomer en de belangstelling voor de Tecnica Wasp is dan ook groot. Deze 'Lightspeed' hikingschoen voor heren is er in zowel halfhoog als laag model en met of zonder Gore-Tex voering. Wat alle uitvoeringen echter gemeen hebben is de T-Active Hiker zool, die rennen in de bossen en de bergen een stuk makkelijker en veiliger maakt.

Tecnica Rolling System (TRS)
Het Tecnica Rolling System is gebaseerd op een even vernuftig als simpel gegeven: als je energie kunt hergebruiken heb je er minder van nodig. En dus wordt de energie van het neerkomen van de voet gebruikt om na het afrollen diezelfde voet als het ware een duwtje mee te geven. Doordat de zool van de schoen beter kan afrollen ontstaat er namelijk niet langer een ‘dood’ punt bij elke stap, maar gaat alles veel vloeiender en soepeler. Het moge duidelijk zijn dat dit tot gevolg heeft dat je sneller kunt lopen, langer kunt lopen en ook nog eens minder kans hebt op blessures.

T-Cube cushioning en Flex-frame
Deze Lightspeed schoenen zijn voorzien van zogenaamd T-Cube cushioning. Dat wil zeggen dat de bodem van de schoen is voorzien van een drievoudig samengestelde demping die de prestaties optimaliseert. De demping is strategisch geplaatst, zodat precies op de juiste plekken de juiste demping wordt verkregen. Dankzij het Flex-frame wordt bovendien een maximale afrolbeweging verzekerd: de schacht en zool van de schoen werken zo perfect samen dankzij vrij bewegende Flex-zones.

Zowel halfhoog als laag: Mid en Low
De Wasp is er in twee verschillende uitvoeringen: de Wasp Mid en de Wasp Low. De eerste is voorzien van een halfhoge schacht en biedt daardoor net even iets meer stabiliteit aan de enkels. De Low uitvoering is echter ruim 100 gram per paar lichter, een gewichtsbesparing die op cruciale momenten het verschil kan betekenen tussen winnen of verliezen. Bovendien kan er bij elke uitvoering ook nog eens worden gekozen voor een versie met Gore-Tex voering, geschikt voor alle weersomstandigheden, of juist een versie die extra ademend is en daardoor vooral geschikt voor als het onderweg zeker niet gaat regenen.

Dragonfly voor de dames
Er is ook een dames-uitvoering van de Wasp, Dragonfly genaamd. Deze modellen zijn iets lichter van kleur, waardoor ze net iets vrouwelijker ogen. Ook de Dragonfly is er in zowel halfhoge of lage uitvoering en in een versie met Gore-Tex voering of zonder Gore-Tex voering.

Lightspeed collectie
Om tot optimale prestaties te komen is het belangrijk dat je schoenen snelheid, duurzaamheid en een laag gewicht perfect weten te combineren. De schoenen uit de Lightspeed collectie van het Italiaanse Tecnica zijn dan ook ontworpen om te presteren. Of het nu gaat om een snelle tocht in de bossen buiten de stad of een trailrun in de bergen. De Lightspeed collectie is onderverdeeld in Enduro en Hiking, waarbij bij de eerste naast snelheid het lage gewicht en een flinke rebound de kerneigenschappen zijn, terwijl bij Hiking de duurzaamheid en ondersteuning de schoenen net iets geschikter maken voor ruigere omstandigheden.

Voor meer informatie: http://www.tecnica.it/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Tecnica:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.