Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Tecnica biedt trailrunners keuze uit lichtgewicht en multifunctionaliteit

Tecnica biedt trailrunners keuze uit lichtgewicht en multifunctionaliteitBinnen de populaire Light Speed serie van Tecnica kunnen trailrunners kiezen uit schoenen met 2 verschillende zolen: TRS X-Lite en TRS Active. TRS X-Lite staat voor een extreem lichte zool, terwijl de TRS Active juist bijzonder veelzijdig is. Beiden bieden echter een goede stabiliteit en veel grip tijdens het hardlopen.

Tecnica TRS X-Lite zool
Tecnica ontwikkelde de TRS X-Lite zool speciaal voor buitensporters die met zo min mogelijk gewicht op weg willen, maar daarbij niet willen inleveren op belangrijke aspecten als stabiliteit, demping en bescherming van de voeten. De TRS X-Lite verschilt met de TRS Acive door het gebruik van de laterale catamaran. Op het oog lijkt de zool enkel voorzien te zijn van een iets hogere rand, maar in de praktijk biedt deze meer dynamiek en zijwaartse stabiliteit. Op die manier is de voet beter beschermd tijdens het hardlopen op ruw terrein, waardoor de kans op blessures wordt verkleind. Onder andere de Dragon X-Lite Ms en Dragon X-Litre Ws zijn uitgevoerd met een TRS X-Lite zool.

Tecnica TRS Active zool
Bij de ontwikkeling van de TRS Active is er minder nadruk gelegd op gewichtsbesparing, maar juist meer op het ontwerpen van een zool die onder zo veel mogelijk omstandigheden perfect functioneert. Een goede stabiliteit en bescherming worden bij deze zool gecombineerd met een optimale afrolbeweging. Daarmee biedt deze zool wat buitensporters voor een snelle lichtgewicht hike nodig hebben. Onder andere de Viper Low TCY Ms (en Ws), Wasp Low GTX Ms en Dragonfly Low GTX Ws zijn uitgevoerd met de TRS Active zool.

Tecnica Rolling System (TRS)
De TRS X-Lite en TRS Active zijn beiden gebaseerd op het Tecnica Rolling System (TRS), een vernuftig en innovatief systeem waarbij buitengewone demping en zeer efficiƫnte energie-overdracht met elkaar gecombineerd worden. Zolen van dit system hebben een betere demping bij het neerkomen van de voet, optimaliseren vervolgens de afrolbeweging om tot slot een betere afzet te kunnen genereren. Features als de T-Spot, StabHeel en Oversized Rollzone zijn uiteraard allen verwerkt in de TRS X-Lite en TRS Active, evenals de TecniGrip onderzool die onder andere voor maximaal contact met de ondergrond en een gelijkmatige drukverdeling zorgt.

Tecnica Lightspeed collectie
Om tot optimale prestaties te komen is het belangrijk dat je schoenen snelheid, duurzaamheid en een laag gewicht perfect weten te combineren. De schoenen uit de Lightspeed collectie van het Italiaanse Tecnica zijn dan ook ontworpen om te presteren. Of het nu gaat om een snelle tocht in de bossen buiten de stad of een trailrun in de bergen.

Voor meer informatie: https://www.tecnica.it/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Tecnica:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.