Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Superfeet vernieuwt en verbetert verpakking inlegzolen

Superfeet vernieuwt en verbetert verpakking inlegzolenSuperfeet, maker van de bekende inlegzolen, heeft haar zolen in een nieuwe verpakking gestoken. De nieuwe verpakking is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar welke informatie belangrijk is voor consumenten om de juiste beslissing te kunnen maken bij aanschaf van inlegzolen.

Eenvoudige communicatie dankzij iconen
Speciaal voor de nieuwe verpakking zijn zogenaamde Fit Profile iconen ontworpen. Deze bieden in één oogopslag duidelijkheid over zowel vorm en ondersteuning van de zool als ook het volume dat de zool inneemt in de schoen. Deze profile en volume iconen hebben een opvallende plaats gekregen op de verpakking.

Profile iconen
Met de profile-iconen wordt aangegeven in welke mate de zolen over een boogvorm beschikken, dit middels de maataanduidingen low, med en high profile. Een consument die voor het eerst Superfeet zolen wil gebruiken kan bijvoorbeeld beter beginnen met een low profile zool en later kiezen voor de meer geprononceerde med of high profile voor meer ondersteuning van de voet.

Volume iconen
De volume iconen geven inzicht in hoeveel ruimte de zolen innemen in de schoenen. Ook hier is gekozen voor de maataanduidingen low, med en high. Een consument kan zo direct zien dat een low volume inlegzool weinig ruimte inneemt en dus geschikt is voor schoenen met weinig ruimte of zonder uitneembare binnenzool. Terwijl een high volume zool bijvoorbeeld ideaal is voor (berg)wandelschoenen die meer ruimte bieden en waarvan de binnenzool gemakkelijk verwijderd kan worden.

Tevens nieuwe maattabel
Superfeet werkt al jaren met een maattabel op basis van letters, waarbij J staat voor kinderschoenen (junior) en vervolgens A t/m H steeds overeenkomen met schoenen van bepaalde maten. In de nieuwe maattabel wordt er nog steeds gewerkt met letters, maar komen deze beter overeen met de Europese maatvoering. Tevens is er geen overlap meer tussen de maten, waardoor het kiezen van de juiste maat makkelijker is geworden. Hierbij de opmerking dat de maat van de hiel in de hiel-kuip leidend is en niet de schoenmaat.

Bekende kleuren blijven
De kleurcodering voor de verschillende soorten inlegzolen blijft, zodat in één oogopslag is te zien waarvoor de betreffende inlegzool bedoeld is. Bovendien zijn de verpakkingen voorzien van moderne QR-codes, welke de mogelijkheid bieden om direct meer informatie over het product te benaderen op de website van Superfeet. Ook kan de consument zo direct gebruik maken van de gemakkelijke Smart Wall, een handig selectie-menu dat helpt direct de juiste zool te kiezen.

Voor meer informatie: https://www.superfeet.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Superfeet:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.