Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Yeti gebruikt als eerste ter wereld plantaardige nylon in outdoorjas

Yeti gebruikt als eerste ter wereld plantaardige nylon in outdoorjasDonsspecialist Yeti introduceert in de herfst/winter van 2014 als eerste merk ter wereld een jas gemaakt van een nieuwe milieuvriendelijke plantaardige nylon.Het nieuwe milieuvriendelijke nylon, Next To Nature genaamd, wordt toegepast in de North (voor dames) en Mode (voor heren).

Al jaren probeert de textielindustrie een milieuvriendelijkere nylonstof op basis van olie uit planten in plaats van fossiele olie te ontwikkelen. En nu is dat eindelijk gelukt. Deze herfst presenteert het exclusieve outdoormerk Yeti 's werelds allereerste jas gemaakt van milieuvriendelijke plantaardige nylon. Nu kunnen natuurliefhebbers de natuur beschermen terwijl ze ervan genieten.

Milieuvriendelijke stof
Het nieuwe milieuvriendelijke nylon, Next To Nature genaamd, is gebaseerd op hernieuwbare plantaardige olie in plaats van fossiele olie. De olie wordt gewonnen uit de ricinusplant, een niet-eetbare plant die vooral op braakliggend terrein groeit en geen landbouwgrond in beslag neemt. Integendeel, de plant creƫert nieuwe productie in droge en arme gebieden. Bovendien is de ricinus een robuuste plant die zeer weinig water en minder voedingsmiddelen nodig heeft. Nylon op basis van een hernieuwbare bron zoals plantaardige olie is veel milieuvriendelijker dan traditionele nylon die gemaakt wordt van schaarse aardolieproducten.

Waterafstotende donsvulling
Maar milieuvriendelijkheid hoeft functionaliteit niet in de weg te staan. Integendeel. Niet alleen heeft de plantaardige stof een inherent sterk waterafstotend oppervlak. De waterafstotende buitenlaag werd ook gecombineerd met een andere baanbrekende uitvinding, de exclusieve Crystal Down Dry vulling, die behandeld is tegen het absorberen van water. Deze twee functies houden je droog en warm, zelfs tijdens zware regenbuien.

North en Mode
Mode voor heren bestaat in drie kleurencombinaties: black/dark gull grey, dark gull grey/metyl blue en british racing green/leaf green. North voor dames bestaat in de kleuren black/spectrum blue, dark gull grey/signal red en leaf green/british racing green. North en Mode zijn verkrijgbaar in outdoorwinkels en kosten EURO 399,95.

Red Dot Design Award en GOUDEN Outdoor INDUSTRY AWARD
Het innovatieve gebruik van nieuwe materialen in North en Mode is beloond met zowel een Red Dot Design Award en een GOUDEN Outdoor INDUSTRY AWARD 2013, de Oscar van de outdoorindustrie.

Voor meer informatie: https://yetiworld.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Yeti:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.