Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Houdini Bedrock 3-laags hardshell wint ISPO Award Eco Achievement 2014/2015

Houdini Bedrock 3-laags hardshell wint ISPO Award Eco Achievement 2014/2015Voor Herfst/Winter 2014 lanceert Houdini Bedrock, een 3L Mountaineering shell. Bedrock luidt een nieuw tijdperk in. Niet alleen is de lat qua performance heel hoog gelegd, maar de duurzaamheid is ook naar een compleet nieuw niveau getild.

De meeste technologieën zijn niet duurzaam vanwege gevaarlijke chemische stoffen en het volledig ontbreken van recyclingopties. Houdini gelooft dat een revolutie op het gebied van shell-technologieën niet zal plaatsvinden in een lab, waar de focus vooral ligt op tests die aantonen dat het ene membraam beter is dan het andere. De volgende revolutie gaat juist over merken die afstappen van niet-duurzame technologieën en werkelijk kiezen voor duurzaamheid, mede ingezet door eindgebruikers die dit inmiddels ook verwachten en zelfs eisen van hun merken.

Houdini onderzocht alle toonaangevende waterdichte en ademende membraantechnologieën. De keuze was gemakkelijk. Atmos ™ is een hydrofiel membraan dat niet microporeus is. Het vocht beweegt zich door het membraam op moleculair niveau: als er meer vocht in omloop is, kan er ook meer vocht worden afgevoerd. Omdat het membraan geen poriën heeft, kan de stof ook niet ‘verstopt’ raken, wat kan leiden tot minder ademend vermogen. Atmos™ maakt een circulaire levenscyclus mogelijk: het is gemaakt van puur polyester en de andere materialen zijn ook puur (wat feitelijk betekent: PFOA-vrij). Daardoor is de Bedrock shell ‘cradle-to-cradle’ te recyclen.

"Het is tijd dat we stoppen met het gebruiken van niet-duurzame shell-technologieën. De Bedrock doet precies dat", zegt Eva Carlsson, CEO van Houdini Sportswear.

Je kunt in elke omstandigheid van de Bedrock op aan: betrouwbaar, comfortabel en veelzijdig. De Bedrock™ kan gedragen worden met harnas en rugzak, heeft ergonomisch geplaatste ventilatie, maakt gebruik van duurzame oplossingen en een tijdloos ontwerp en silhouet. Houdini vrienden Carl Lundberg, UIAGM-geautoriseerde berggids, en Hanna Restorp, big wall climber, hebben meegewerkt aan de productontwikkeling- en deze nieuwe shell uitgebreid getest. Bedrock™ is een 3-laags klim, ski en freeride shell.

De Bedrock is voor de outdoorliefhebbers die alles van hun kleding vragen en blind op hun materiaal willen vertrouwen. De bedrock is gelimiteerd uitgebracht en ieder product heeft een uniek productienummer.

Adviesverkoopprijs voor het jack (zowel dames als heren) bedraagt EURO 550,00. Voor de broek bedraagt de adviesverkoopprijs (zowel voor heren als dames) EURO 500,00.

Voor meer informatie: https://www.houdinisportswear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Houdini:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.