Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Garmin introduceert Edge 520 Plus, een geavanceerde GPS fietscomputer met connected functies

Garmin introduceert Edge 520 Plus, een geavanceerde GPS fietscomputer met connected functiesGarmin introduceert de Edge 520 Plus, een GPS fietscomputer met geavanceerde navigatiemogelijkheden, diverse prestatiegegevens en connected functies, een helder kleurenscherm en Strava Live Segments - kortom een complete fietscomputer die zowel on- als off-road gebruikt kan worden. Of je nu over uitdagende trails rijdt of kilometers over het asfalt maakt, als mountainbiker of wielrenner haal je meer uit je fietstochten met voorgeladen Garmin fietskaarten, afslag-voor-afslag aanwijzingen voor alle terreinen en melden voor naderende scherpe bochten. Of je nu nieuwe routes verkent of jouw grenzen opzoekt tijdens een wedstrijd, de Edge 520 Plus heeft precies wat je nodig hebt.

Geavanceerde navigatie
De Edge 520 Plus is uitgerust met de voorgeladen Garmin fietskaart, afslag-voor-afslag navigatie en navigatiewaarschuwingen waarmee je op scherpe bochten tijdens je fietstocht wordt gewezen. Mocht je van de route afwijken of besluiten om eerder huiswaarts te keren, dan zal Edge 520 Plus je terugleiden naar de route of naar het startpunt. Voordat je op pad gaat, kun je routes plannen en downloaden. Gebruik hiervoor de vernieuwde en verbeterde Course Creator in Garmin Connect™. Op basis van Trendline™ Popularity Routing kun je kiezen uit een selectie van populaire on- als offroad routes.

Blijf verbonden
Tijdens je fietsavonturen met vrienden hoef je niet de telefoon te pakken om met ze in contact te komen. Met de nieuwe rider-to-rider messaging kun je vooraf ingestelde berichten vanaf jouw Edge 520 Plus naar een compatibel toestel sturen. De ingebouwde incident detectie zendt automatisch een bericht naar contactpersonen in het geval van nood. Jij kunt met een gerust hart de weg op gaan, omdat vrienden, familie en zelfs groepsgenoten dankzij GroupTrack2 en LiveTrack3 altijd in real-time weten waar je bent.

Veiligheid onderweg
De Edge 520 Plus is compatibel met onze Varia™ producten voor veiliger fietsen, zoals de nieuwe RTL511 achteruitkijkradar en slimme fietslampen. Door deze accessoires te koppelen met jouw Edge heb je altijd goed zicht, wordt je beter gezien door en gewaarschuwd voor achteropkomend verkeer.

Presteer meer
De Edge 520 Plus is compatibel met ANT+® sensoren, inclusief snelheid, cadans en hartslag. In combinatie met de compatibele ANT+ vermogensmeters, zoals Vector 3 (apart verkrijgbaar), levert de 520 Plus nog meer prestatiegegevens. Onze unieke vermogensmeter in de pedalen meet het totale vermogen, cadans en balans tussen linker- en rechterbeen. Je kunt zelfs fietsdynamicagegevens opslaan om meer inzicht te krijgen in jouw conditie. Met de koppeling van een hartslagband (apart verkrijgbaar) kun je tevens fysiologische gegevens, zoals VO2 max en hersteltijd, analyseren. Dit uitgebreide systeem van gekoppelde sensoren, accessoires, fietscomputer en analyse achteraf met Garmin Connect™ zorgt ervoor dat je elke rit weer op de hoogte bent én blijft van jouw fysieke conditie en hoe je deze kunt aanpassen en verbeteren.

Verleg jouw grenzen met Strava Live Segments
De Edge 520 Plus is uitgerust met de nieuwste versie van Strava Live Segments waarmee je nu op nog meer manieren de grenzen kan verleggen. Start met het fietsen van jouw favoriete Strava segment en je ontvangt, tijdens de rit, een melding van een nieuw segment wanneer je de start nadert. Je ontvangt een vergelijking per seconde. Hiermee kun je niet alleen zien hoe je presteert ten opzichte van vrienden, maar ook of het resultaat in de buurt komt van jouw persoonlijke record, recente inspanningen of de persoonlijke records van vrienden. Met de voorgeladen Strava Routes Connect IQ app kun je populaire en gemarkeerde segmenten (met ster) in de omgeving rechtstreeks op de Edge 520 Plus aflezen. Op die manier kun je tegelijkertijd zowel navigeren als presteren op je favoriete Strava segmenten4.

Trailforks app
Met de Trailforks app (te downloaden in de Connect IQ™ store) kun je mountainbike trails downloaden om deze offline tijdens een rit te gebruiken. Trailforks beschikt over trails in meer dan 80 landen. Zo kun je jouw rit plannen, nieuwe paden ontdekken en jouw rijervaring nog beter maken.

Best Bike Split voor een gepersonaliseerd vermogensschema
De Best Bike Split app toont hoe veranderingen in gewicht, vermogen en weerstand jouw wedstrijdtijd kunnen beïnvloeden. De app maakt voor jou het perfecte vermogensschema. Koppel jouw Best Bike Split account met de Edge 520 Plus en je hebt alle wedstrijdschema’s nu binnen handbereik.

Van plan naar prestaties met TrainingPeaks
Dankzij de voorgeïnstalleerde TrainingPeaks Connect IQ app heb je jouw geplande work-out altijd bij de hand op de Edge 1030. Je wordt real-time door de work-out geleid waarbij je intensiteitsdoelen en intervallen nastreeft. Synchroniseer na afloop met TrainingPeaks voor een gedetailleerde analyse en ontdek of er vooruitgang is geboekt met betrekking tot de gestelde doelen.

Beschikbaarheid
De Edge 520 Plus met een batterijlevensduur van 15 uur5 is verkrijgbaar vanaf begin mei 2018 voor een adviesverkoopprijs van EURO 299,99. De bundel-versie wordt geleverd met een hartslagband, cadans- en snelheidssensor voor een adviesverkoopprijs van EURO 399,99. Een bundel voor mountainbikers met een mountainbike-bevestiging, Edge afstandsbediening en siliconen beschermhoes voor een adviesverkoopprijs van EURO 349,99.

Voor meer informatie: https://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.